In fiecare zi Lady S ma „obliga” sa pregatesc un desert alaturi de ea. Orice. Prajitura, cookies, cupcakes. De multe ori nici nu le mananca ea, sarcina aceasta revenindu-le fratiorilor :) , dar vrea sa fie alaturi de mine. 
Semnalul ca incepe sedinta de lucru: Lady isi trage scaunul din living langa blatul de lucru din bucatarie, scoate cantarul, scoate ceva linguri, spatule si castronele, se urca pe scaun si ma striga. Normal, eu ma prefac a nu vedea toate pregatirile si sunt foarte „surprinsa” de initiativa ei. Pregatim ingredientele, cantarim si incepem. Lady se ocupa de amestecarea acestora, de degustare si, sigur, de linsul degetelor, lingurilor… Cand o rog sa ma ajute cu ceva, spune super entuziasmata: Accept provocarea, mami!!! Uite de aceea prajiturile noastre au un ingredient secret, intr-o cantitate impresionanta… Un milion de pupici :) 
Azi, o prajitura cu cocos si ciocolata. De fapt, ciocolata este optionala, sau a devenit optionala dupa ce Chris m-a rugat sa las asa o prajitura pentru el :) Un fel de macaroons vegane altoite cu ceva superalimente (chia si in), imbracate in cea mai minunata ciocolata. Traditional, macaroon sunt prajiturele pregatite din albus de ou, zahar si cocos, reteta foarte usoara si rapida. M-am gandit sa incercam o versiune  vegana, aproape raw, am „pastrat” fulgii de cocos deshidratati, am inlocuit zaharul cu miere si in locul albusului de ou batut spuma, m-am jucat cu uleiul de cocos si un amestec de seminte precum inul si chia. Intentionam sa le tin cateva ore la deshidrator, dar, la cererea „publicului”, a trebuit sa le servim imediat. Imediat dupa foto, adica :) Pofta buna!
 
Macaroons cu cocos si ciocolata - delicioasa.com
 
 

Macaroons cu cocos & ciocolata – vegan/de post

Ingrediente

Macaroon

  • 70 g fulgi de cocos deshidratati
  • 100 g mix de seminte (chia, in, seminte de floarea soarelui), macinate
  • 4 - 5 lg ulei de cocos, lichid, incalzit la temperatura camerei
  • 3 - 4 lg miere
  • 1 pastaie de vanilie (taiata in jumatate pe lungime si scoase semintele de vanilie cu ajutorul unui cutit; folosim acele bobite)
  • 50 g migdale crude, decojite, macinate
  • 2-3 lg lapte de cocos

Ciocolata

  • 100 g ciocolata vegana, taiata bucatele marunte
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 - 2 lg miere

Mod de preparare

1. Amestecam toate ingredientele pentru macaroon. Punem mixul in forma de prajitura, presam bine, apoi punem tava la congelator aprox 30 de minute.
2. Incalzim laptele de cocos pana aproape de punctul de fierbere, apoi il turnam peste ciocolata si amestecam bine. Adaugam mierea si amestecam. Lasam sa se raceasca usor, apoi turnam ciocolata peste prajitura pentru a o imbraca in ciocolata. Pastram prajitura la frigider. Pofta buna!
 
 
Macaroon cu cocs si ciocolata - delicioasa.com
 
 
Macaroon cu cocos si ciocolata - delicioasa.com
 

 

 
BeatriceAutor: Eu sunt Beatrice, cake and party designer la Delicioasa Studio si food blogger pasionat de arome, culoare, fotografie, calatorii. Aici scriu despre delicioase prajituri, experimente culinare inedite si calatorii de vis. Bine ati venit!
.