La multi ani! Sa fim toti sanatosi, fericiti, iubiti si linistiti! Cum ati petrecut de sarbatori? Ati revenit cu forte proaspete? 
Eu am debutat cu o mega bronsita. A inceput exact pe 1 ianuarie… Lady S tuseste si ea…Baietii au scapat deja. Numai de sotul meu nu s-a „lipit” bronsita. Ma gandesc ca toate smoothiurile lui verzi cu tone de spirulina, chlorela, maca, ghimbir proaspat ras si, tineti-va bine, usturoi si ulei de masline :)  si-or fi facut efectul magic. Prin urmare, nici urma de raceala. Hm, cum sa fac sa pot „inghiti” spirulina si chlorela mai mult de 2 zile? Inca de aflat…
2014 a fost un an interesant. Un an cu proiecte superbe, planuri mari si dezamagiri pe masura. Un an in care m-am cautat si, posibil, spre finalul anului, sa ma fi regasit… Un an in care de multe ori m-am intrebat daca sunt in masura sa fiu o mama buna, daca nu cer prea mult, daca nu incerc prea tare… Apoi au inceput cumva, magic, sa apara articole pe bloguri pe care le urmaresc, articole care descriau exact aceeasi stare, aceeasi tulburare, aceleasi temeri… Am citit. Am plans. Am inteles. Am inteles ca e normal. Ca sunt normala. Ca sunt om. Ca sunt femeie. Ca sunt mama. M-am organizat mai bine. Am facut ordine in ganduri, in planuri, in lucruri care consuma inutil timpul si energia. Incerc sa imi acord timp si rabdare. Desi rabdarea cred ca e cel mai vulnerabil punct al meu. Lipseste aproape cu desavarsire :) Cum imi tot spune draga mea prietena, Anca: „Daca tu esti fericita, si ei sunt fericiti.”
In fine, dupa un 2014 tulbure, vine 2015…  Imi doresc un 2015 bland, calm, linistit, implinit, fara promisiuni desarte, alaturi de familie si prieteni dragi care au mereu o vorba buna si o incurajare, care-mi sunt alaturi mereu, un 2015 sanatos, pozitiv.
Acum, complet revenita, pozitiva, optimista si dornica de fotografii si papi bun, printre pupici de Lady S, incep sa scriu. Si-mi doresc sa scriu mult si frumos. Sa va placa, sa va inspire. Voi ce va doriti in noul an?

Prajitura cu fistic - raw

 
 

Prajitura cu fistic – raw vegan

Ingrediente

Blat

  • 200 g migdale crude, fara coaja
  • 100 g curmale, fara samburi
  • apa plata sau filtrata (cat sa acopere putin curmalele puse in blender)

Crema

  • 450 g fistic crud, inmuiat in apa rece peste noapte
  • 180 ml ulei de cocos (adus la temperatura camerei prin incalzire usoara la bain marie. Temperatura nu trebuie sa depaseasca 40 grade C)
  • 3 limete, sucul proaspat stors si coaja fin rasa
  • 3 lg sirop de agave sau miere
  • 1 lgt lucuma
  • 5-6 lg lapte de cocos (partea mai cremoasa a laptelui)

Mod de preparare

Blat
1. Pregatim o tava de prajituri (metal sau silicon) care sa poata fi pastrata la congelator. De preferinta, o tava inelara cu fund detasabil (diametru 18 - 20 cm)
2. Punem curmalele in blender, acoperim cu putina apa, numai cat sa faciliteze transformarea acestora intr-o pasta densa. Intr-un food processor macinam migdalele, dar nu foarte fin.
3. Amestecam bine migdalele si pasta de curmale, apoi punem mixul in tava pregatita pentru prajitura si presam bine continutul pentru a obtine un blat cat mai omogen.
Crema
4. Scurgem fisticul inmuiat in apa rece peste noapte. Il spalam bine. Punem in blender sucul si coaja de limeta, siropul de agave, laptele de cocos si fisticul. Mixam bine, apoi adaugam uleiul de cocos si lucuma. Amestecam bine, pana obtinem consistenta unui mousse.
5. Punem crema in tava de prajituri, apoi pastram prajitura la congelator peste noapte (sau minim 4 ore).
6. Scoatem prajitura din congelator cu 20 - 30 de minute inainte sa o servim. O pastram la frigider.
7. Pofta buna!
 
Va imbratisez cu mare drag!
 
 
Autor: Eu sunt Beatrice, cake and party designer la Delicioasa Studio si food blogger pasionat de arome, culoare, fotografie, calatorii. Aici scriu despre delicioase prajituri, experimente culinare inedite si calatorii de vis.  Bine ati venit!