Greu s-a mai lasat scris acest articol…Am inceput sa il scriu chiar pe 25 noiembrie, dupa difuzarea emisiunii Sanatatea in bucate, apoi, datorita unor minunate proiecte de vis la care lucrez acum, a trebui sa fac o pauza de cateva zile. Cand am revenit pe blog, am simtit nevoia sa abordez cu totul altfel subiectul, prin urmare, articolul a fost sters si de la capat…
 
Povestea emisiunii incepe cu o invitatie prin email. Prima reactie? Noooooo, nu. Categoric, nu! Ce sa caut eu la televizor? Daca ma inrosesc toata, daca ma balbai, daca uit reteta, daca vorbesc prea mult, daca nu vorbesc, daca lesin… Ana, draga mea prietena, mi-a demontat toate „daca-urile” si uite asa, intr-o dupa amiaza ploioasa, cu Vitamixul intr-o mana si Lady S in alta, am ajuns in studio. Machiaj self made, ruj rosu inchis, pentru extra curaj, zambetul pe buze, pupam bebina, numaratoarea inversa, 3,2, stop! Cum? Stop, ca lesin! Nu ai ceva zahar, bomboane, ceva dulce? Am, si daca vrei, am si aici ceva dulce, zice gazda emisiunii, Marius Tudosiei, Bacania Veche, aratandu-mi o sticla de Cointreau :) Ei bine, sa nu credeti ca am atins dulcele lichid. Picatura de miere a fost exact ce am avut nevoie pentru a-mi reveni. Deci, tragem aer in piept, 3,2,1… Cand a trecut timpul, nu stiu. Totul s-a petrecut foarte repede, intr-o atmosfera foarte relaxata, calma. Marius si echipa emisiunii au creat o atmosfera lipsita de stres :)  O joaca… Joaca de-a raw :)
 
 
Dupa zile intregi de emotii, uite ca am „scapat” nevatamata :) Emisiunea Sanatatea in bucate, de la Digi 24, a fost, in sfarsit, difuzata duminica 25 noiembrie, cu Delicioasa ca blogger invitat. Prima senzatie dupa ce am vazut emisiunea a fost ca nu s-a gatit :) Ceea ce nu ar fi departe de adevar, avand in vedere ca am pregatit 3 retete raw vegane/hrana vie, foarte usoare si rapide.  Cu ce sa va tentez? Spaghete din dovlecei cu pesto & rodie, tarta de cocos si ciocolata cu mirodenii, sau prajitura cu zmeura si migdale? Grea alegere, nu-i asa?
 
 
 

Spaghete de dovlecei cu pesto si rodie – raw vegan

Ingrediente

  • 2 dovlecei (proaspeti, cruzi, bine spalati)
  • 75 - 100 g migdale
  • 2 maini bune de frunzulite de busuioc verde
  • sucul unei lamai (puteti modifica in functie de gust)
  • ulei de masline (dupa gust)
  • o picatura sare de Himalaya
  • 3-4 lg seminte de pin

Optional

  • 1/2 lgt fulgi de drojdie inactiva

Decor

  • boabe de rodie
  • seminte de pin

Mod de preparare

1. Fixam dovleceii in aparat si ii transformam in spaghete.
2. Mixam toate ingredientele intr-un blender, amestecam dovleceii cu pesto si decoram cu seminte de pin si rodie. Daca ramane pesto, turnati deasupra un film subtire de ulei de masline si pastrati-l la frigider maxim 2 zile.
 
 
 
Cum spuneam, a fost o joaca. Nu am vrut sa pun accentul pe detalii tehnice, nici pe super beneficiile unei diete raw. Nu am participat la emisiune pentru ca imi doresc sa devin vreun raw food guru. Am mai spus, pentru mine preparatele raw sunt o joaca, ador deserturile raw si usurinta cu care se pregatesc, ador  decorarea naturala a prajiturilor si reactia oamenilor cand le gusta,  uimirea de pe fata lor cand vad cat de bun e un desert fara unt, oua, smantana sau faina.  As fi putut sa povestesc despre enzime, despre superalimente, despre vlastari, germeni, despre mierea vie, despre vindecari miraculoase, despre… Poate cu alta ocazie. Eu cred ca oamenii pot fi atrasi spre a manca mai sanatos si fara prea multa teorie. Prin usurinta realizarii si prin dorinta pe care o creezi. Prin pofta de viata, de bun, de culoare, de aroma…Incet, dar sigur, ajungi sa iti modifici alimentatia, fara a fi necesar sa te incadrezi neaparat intr-o anumita dieta.  Pur si simplu trebuie sa iti asculti organismul si sa inveti sa decodifici semnalele. Moderatia este buna in toate.  In familia noastra am inceput de vreo doi ani sa ne modificam alimentatia, insa treptat, treptat. Am observat ca la fiecare 3 pasi inainte, faci si 1 inapoi. Organismul nu reactioneaza pozitiv cand este bruscat prin diete drastice si modificari bruste ale stilului de viata. Am mai vorbit despre modificarile din dieta noastra aici.
 
Revenind la emisiune, uitandu-ma in urma, a fost amuzant, relaxant, placut. Incurajarile voastre pe Facebook mi-au fost de mare ajutor :) Pentru ca mi-ati fost alaturi, vreau sa va premiez :) Va ofer un cadou minunat, un aparat cu ajutorul caruia puteti pregati spaghetele de dovlecei.
Ce trebuie sa faceti? Dati like paginii Delicioasa Comfort living pe facebook si share acestui articol, apoi lasati-mi un comentariu pe blog, in care sa imi scrieti 3 pasi pe care ii faceti sau pe care ati dori sa ii faceti catre o alimentatie mai sanatoasa. Nu uitati sa imi lasati numele cu care sunteti logati pe facebook. Premiul va pleca spre castigatorul ales prin random.org miercuri, 5 decembrie (pe teritoriul Romaniei). In plus, fiti pe faza, pe 5 decembrie urmeaza un alt concurs, cu premii bio :) Mos Nicolae vine cu premii bio :) Sunteti pregatiti? Pe locuri, fiti gata, start!
 
Ah, sa nu uit, daca doriti sa vizionati emisiunea, dati click aici :) O zi frumoasa va doresc!
 

 

SaveSave