Duminica dimineata m-am trezit usoara si lejera, ca un fluturas. OK, cat se poate simti de fluturas o gravidutza insarcinata in aprox 9 luni :) Cu o burtica adevarata si „giganta”, am reusit, cu ajutorul baietilor mei, sa pregatesc un mic dejun delicios si rapid, apoi sa revin rapid la repausul recomandat de doctor.
Un mic dejun de duminica, in familie, un mic dejun savuros, cu aroma de amintiri ale unor vacante pretioase.  Zapada, munti albi, brazi marmorati, cabane de poveste, vin fiert sau ceai aromat cu rom, aburind… Cu gandul la vacantele noastre de poveste din Munich, Garmish sau Elmau, m-am incumetat sa pregatesc pancakes germane, de fapt, mini pancakes germane. Cu atat mai mult cu cat reteta aceasta a Real Mom Kitchen (pe care am pregatit-o si eu, schimband doar topping-ul), imi starnise interesul.  Se pare ca atata repaus si asteptare mi-au trezut dorul de vacanta :) Creste bebe putin, il punem in sling si pornim la drum. Cam astea sunt planurile… Si ma tot gandesc ca primul drum ar trebui sa fie undeva la munte, in Alpi…
In alta ordine de idei, avem 36 de saptamani ♥ Doamne ajuta sa stea bebe cuminte in burtica inca 26 de zile pana la ziua minunata si atat de asteptata. Mergem la control saptamanal. O multime de analize pe ultima suta, analize ale caror rezultate le voi obtine abia dupa 19-20 ianuarie. Uneori ma intreb daca mai apucam sa vedem rezultatele inainte de eveniment. Din fericire clipele de ingrijorare trec repede si se instaureaza o stare pozitiva, optimista. Bebe se joaca in burtica, impinge, loveste, sughite, danseaza, se „baga” in jocurile fratilor mai mari, mai precis, daca e galagie si antren, trebuie sa miste si bebe. Zilele trecute, dupa o noapte cam alba, nu reuseam sa ne trezim dimineata. Alarma tot suna… 6.30. 6.45. 6.50… Noi nimic… Copiii trebuiau sa mearga la scoala, iar noi trebuia sa ii trezim… Pauza! Singurul treaz si in forma era bebe, care a reusit pana la urma sa ma trezeasca prin aerobicul sau matinal, desi oprisem alarma ceasului. Punctual bebe :)
Fiecare zi conteaza acum, fiecare saptamana e importanta. Inca putin si il voi strange in brate pe bebe al meu. Un pui de om… Baiat sau fetita, nu conteaza, sanatos sa fie… Puiutul meu adorat ♥
Mic dejunul pe care l-am tot visat/poftit in ultimul timp: clatite germane, dutch baby pancakes,  Bismarck pancakes sau Dutch puf, pe scurt, clatite coapte in cuptor,  pufoase si dulci, care contin o cantitate mult mai mare de oua decat o clatita normala. Undeva intre clatita, omleta si sufleu, absolut delicioase la mic dejun. Traditional, din tot aluatul se pregateste o clatita „giganta”, intr-un vas din fonta, la cuptor, apoi este servita cu suc proaspat de lamaie si zahar pudra. Eu am mers pe varianta mini, in tavi de briose, nu de alta, dar aveam prea multe optiuni pentru umplutura… Familie de pofticiosi :) Am pregatit rapid aluatul si am pus tavile de briose in cuptor, apoi  am marinat merele in suc de portocale, sirop de artar si scortisoara. Cand am aruncat o privire clatitelor din cuptor, nu m-am putut abtine sa exclam un wow!!! Au crescut mari si super pufoase. Incet incet au devenit aurii. Cand le-am scos din cuptor, s-au retras putin, lasand loc suficient in centru pentru 1-2 lingurite de mascarpone si fructe. Mie mi-au placut la nebunie cu afine, dar si cu mere si scortisoara, baiatul meu mai mare le-a savurat cu mascarpone si miere crema de vanilie, iar sotul meu cu crema de cioocolata cu menta. Am „comenzi” pentru pancakes germane mari, nu mini, pe care sa le umplem cu frisca si sos cald de ciocolata sau cu crema de lamaie si zmeura. E clar ca ne-au placut, nu?
 

Mini pancakes germane cu fructe si mascarpone

Portii 8-10
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 15 minutes
Total time 30 minutes
Meal type Breakfast, Dessert
Region German

Ingrediente

German pancakes

  • 240 ml lapte
  • 6 oua (la temperatura camerei)
  • 180 g faina (cernuta)
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt esenta vanilie
  • coaja fin rasa a unei jumatati de portocala
  • 55 g unt (topit)

Mere cu scortisoara si mascarpone

  • mascarpone (1 - 2 lgt per clatita)
  • 1 mar (fara seminte, taiat cubulete marunte)
  • sucul unei jumatati de portocala
  • 2 linguri sirop de artar
  • putina scortisoara

Afine si mascarpone

  • afine
  • sirop de artar
  • mascarpone (1 - 2 lgt per clatita)

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 200 grade C. Ungem cu putin unt 2 tavi de briose.
2. Amestecam laptele, ouale, faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de portocala, pana obtinem un aluat omogen, fara a amesteca in exces.
3. Adaugam untul topit, putin cate putin, amestecand constant.
4. Punem aluatul de clatite in tavile de briose, umplem aproximativ 1/2 din forma si punem tavile in cuptor. Coacem clatitele aprox 15 minute.
5. In acest timp amestecam merele, siropul de artar si scortisoara. Spalam si scurgem bine afinele.
6. Cand clatitele sunt gata, le umplem cu 1-2 lingurite de mascarpone, apoi merele cu scortisoara sau afine si sirop de artar.

 



 Pofta buna!