Duminica baietii mei au fost la o cooking lesson memorabila, Feerie cu dovleac, organizata de Raluca si Chef Daniel, de la Societe Gourmet. Vazusem pe facebook meniul, pregatirile  si frumusetile de dovleci ce urmau a fi golite si decupate de parinti si copii. Sincer, de anul trecut sunt cu ochii pe aceasta petrecere… Cum interdictia de miscare e inca in vigoare la 25 de saptamani, iar burtica tot creste, pe pretiosii mei baieti i-a insotit bunica lor, mami a mea ♥
 

 
Desi nu au fost prea incantati cand au auzit ce planuri am pentru ei pentru duminica dupa amiaza, in cele din urma au fost super fericiti. Au ajuns la curs punctuali, sub privirea atenta a bunicii. Inceput promitator… Primesc un telefon. Baiatul meu mai mare nu vrea sa-si puna sortul. Nu e pentru baieti si  el nu arata cool cu sort de bucatarie. „Nici o problema, dar daca iti patezi pantalonii tai preferati?” Adica skiny jeans galbeni :) Inutil sa mai mentionez ca imediat si-a pus sortul. Cand sa treaca la treaba, bunica ii spune baietelului meu mic sa-si scoata palaria, ca va gati. „Nu, pentru ca ma reprezinta!” Uite asa, cei 2 minibucatri fitzosi ai mei si-au intrat in rol si s-au jucat cu dovleacul. Fiecare a pregatit cate o Jack-O-Lantern. Bineinteles ca a pustiului mic era o Jack-O-Lantern zambareata :) Daca e mereu pus pe giumbuslucuri… Apoi au pregatit niste cookies cu dovleac, pufoase si aurii, de care au fost super incantati. Atat de incantati, incat, desi cand au vazut prima tava proaspat iesita din cuptor au intrebat daca mi-i pot aduce mie acasa, pana la urma punguta cu biscuiti s-a „dezintegrat” pe drum si am primit fiecare, eu si husband, cate o generoasa portie de 1 cookie :) Un alt telefon strategic ma anunta ca tocmai au savurat o delicioasa supa crema de dovleac cu pesto de alune de padure. Note to self: clar trebuie sa fac si eu acasa! Una peste alta, au lucrat, au gatit, s-au distrat, si-au facut prieteni. La 17.10 suna telefonul, din nou. „Mami, multumim ca ne-ai trimis la curs. A fost foarte, foarte tare! Au spus ca organizeaza si de Craciun. Iti dai seama, mami, casute de turta dulce! Ne inscrii, mami, te roooooog. Suna-i acum si inscrie-ne acum!”
Le-a placut tare mult si sunt incantata. Nimic creepy in acest cooking party. Doar distractie si bucatareala pe gustul micutilor. Multumesc Raluca si Chef Daniel pentru o dupa amiaza minunata. Am insa o problema :) Pot sa va fur reteta de supa crema de dovleac cu pesto de alune de padure si sa o postez pe blog? Suna atat de delicios ! Ah, inca ceva… Copiii au primit la sfarsitul cursului cate un borcan de dovleac murat. Abia astept sa gust. First time :)
 
 
 
In alta ordine de idei, zilele astea ma tot invart in jurul merelor si dovleacului, pregatind supe, prajituri, painici si cumbles. Prea putin curaj de a ma atinge de gutui, inca. Daca o tin tot asa, le voi manca pe toate crude. Poate reusesc, totusi :)  Va propun o prajitura cu mere, nuci si seminte de in, cum altfel decat aromata cu scortisoara. O reteta de poveste a lui Joy, pe care am adaptat-o foarte usor si am experimentat cu faina Slabesti mancand. Nu de alta, dar astfel am inlocuit faina alba cu un amestec de faina de grâu măciniş total, proteină de soia, faină de soia, fibre, târâte de grâu, gluten vital, enzime naturale. Nu a fost o prajitura alba, dar a fost delicioasa si aromata. Mere si scortisoara… Cum sa dai gres? O zi frumoasa!

APPLE CAKE (1 of 1)

220 g faina „slabesti mancand”
150 g zahar brun
2 lgt praf de copt + 1 lgt bicarbonat de sodiu + 1/2 lgt sare
1 lgt scortisoara macinata + 1/2 lgt nucsoara proaspat rasa
225 ml kefir
75 g unt nesarat, topit, apoi racit
1 lgt esenta vanilie
2 oua mari, ecologice, usor batute
2 mere rase, fara coaja si seminte
1 mar taiat cubulete, fara coaja si seminte
1 lgt seminte de in
120 g nuci, taiate grosier
scortisoara, seminte de in si zahar brun pentru presarat pe prajitura
Incingem cuptorul la 180 grade C. Pregatim o tava pentru copt (tava de chec), o ungem cu putin unt si o tapetam cu hartie pentru copt. Amestecam faina, zaharul, sarea, bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si nucsoara. In alt vas amestecam kefirul, ouale, untul topit si racit si esenta de vanilie. Adaugam mixul lichid peste cel umed si amestecam usor. Adaugam merele, semintele de in si jumatate din nuci. Amestecam usor cu o lingura de lemn sau cu o spatula din silicon.

APPLE CAKE (1 of 1)-6

Turnam aluatul in tava, presaram deasupra scortisoara, zahar brun  si restul de nuci. Coacem prajitura 40-50 minute. O lasam 15 minunte la racit in tava, apoi o scoatem pe o tava grill si o lasam sa se raceasca.

APPLE CAKE (1 of 1)-8

APPLE CAKE (1 of 1)-5

Delicioasa calduta, cu unt sau mascarpone. Pofta buna!

APPLE CAKE (1 of 1)-2

SaveSave