Rasfatul unei mamici intr-o dimineata de toamna ♥  Aroma de mere, scortisoara, ghimbir… Scones calde, usor crocante la exterior, foarte fragede in interior… Cafea fierbinte… Ceai… Un mic dejun cald perfect pentru o dimineata racoroasa. Cu siguranta minunatiile acestea ne vor incalzi diminetile si sufletele de multe ori in toamna sau iarna asta. Desi sunt perfecte si  pentru 5 o’clock tea, trebuie sa recunosc. Se pregatesc foarte usor si sunt gata in numai 25 de minute. Imi plac foarte calde, simple sau cu mascarpone… Scones cu mere, scortisoara si ghimbir confiat. Ce dimineata de poveste! Pofta buna!



1 mar mare, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete
100 g ghimbir confiat, taiat cubulete
280 g faina, cernuta
1 lgt bicarbonat de sodiu

1 lgt scortisoara + 1/4 lgt ienibahar + 1/4 lgt nucsoara proaspat rasa
75 g zahar brun
75 g unt nesarat, taiat cubulete, foarte rece
140 ml kefir + inca putin pentru pensulat
zahar brun pentru presarat peste scones
faina pentru presarat pe suprafata de lucru

Incingem cuptorul la 220 grade C. Tapetam o tava cu unt si faina sau hartie speciala pentru copt. Amestecam faina, bicarbonatul de sodiu, mirodeniile si zaharul. Adaugam untul si amestecam putin, pana aluatul capata aspectul unor firimituri. Adaugam kefirul si amestecam usor (nu in exces). Transferam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si incorporam bucatile de mar si ghimbirul confiat, framantand usor. Impartim aluatul in 12 bucati egale, rotunde; le asezam in tava pregatita in prealabil, apoi le presam usor.

Pensulam fiecare scone cu kefir si presaram putin zahar brun deasupra.

Le coacem in cuptorul incins, aprox 25 minute. In ultimele 10 minute, eu am pus deasupra o folie de aluminiu, libera, nefixata de tava, pentru a nu deveni prea „colorate”. Se racesc putin pe o tava grill. Delicioase calde. Pofta buna!


P.S. Ghimbir confiat am cumparat de la Plafar. Cred ca pe cutiuta scria bomboane de ghimbir :)
 
 
 

SaveSave