Cine-ar fi crezut ca am sa dezvolt asa o obsesie pentru coarne? :) Acrisoare, superb colorate, forma perfecta, minunate in combinatii ciocolatoase. Cam greu sa le rezisti… Unde mai pui ca reusesc sa gasesc numai cate o cutie – doua de fructe frumoase, iar atunci trebuie sa ma „lupt” pentru ele cu pustiul meu care le adora si nu se lasa pana le termina. O lupta de pomina… Viteza de reactie este vitala :) Cum eu pierd timp pentru ca trebuie sa iau fruct cu fruct pentru a scoate samburii, e clar ca el castiga… Imi plac coarnele daca nu sunt prea coapte, iar pulpa fructului este inca ferma.  Checul acesta este super ciocolatos, onctuos, cu nuci usor crocante si coarne.
Ador combinatia de ciocolata 75% cacao si coarne acrisoare. Se pare ca bebe reactioneaza la ciocolata & coarne, pentru ca de dimineata tot danseaza si nu pare a obosi… Nu stiu daca e fetita sau baiat, dar sigur adora muzica ritmata si danseaza non stop cand aude Queen. Are si o melodie preferata: „I want it all and I want it now”. Hmmm, un varsator rocker, pretentios si nerabdator? Sa vedem… Rabdare… Pana atunci, Zen :) xoxo
chec ciocolatos cu coarne (fructe rosii)

200 g ciocolata neagra (75% cacao), taiata bucati marunte
200 g unt nesarat, taiat cubulete
4 oua
180 g zahar brun
80 g faina, cernuta
250 g coarne
80 g nuci, taiate bucati mari

Incingem cuptorul la 200 grade C. Pregatim o tava pentru chec, tapetand-o cu unt si hartie pentru copt. Scoatem samburii coarnelor. Topim ciocolata si untul la bain marie. Luam vasul de pe foc si amestecam bine, pana obtinem o crema lucioasa. Intr-un alt vas amestecam bine cu mixerul zaharul si ouale, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam faina putin cate putin si amestecam pana este incorporata. Adaugam nucile si coarnele, incorporam, apoi adaugam crema de ciocolata si amestecam cu o lingura de lemn.  Turnam aluatul in forma pregatita in prealabil, apoi introducem prajitura in cuptor (aprox. 25 – 30 minute). Prajitura trebuie sa fie coapta, dar cremoasa la interior, nu uscata. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit in tava pana ajunge la temperatura camerei, scoatem prajitura din tava, o invelim in folie de plastic si o pastram la frigider peste noapte. Delicioasa cu o cafea fierbinte! Pofta buna!