English version: Cinnamon flavored apple and cashews muffins

Prima zi de toamna! Happy Autumn ♥ Nu, nu astept incantata ploile si ceata si vremea racoroasa… Slava Domnului, au anuntat  un septembrie calduros; trecerea spre toamna gri se pare ca va fi lenta. Chiar vreau sa-i cred pe meteorologi. Astept toamna pentru mere, struguri, prune, gutui, dovleac, praz, varza, muraturi, prajituri, aroma de scortisoara, sarbatori… Pietele sunt pline de legume si fructe frumoase. Ma gandesc sa fac provizii pentru iarna… Zacusca, suc de rosii, caponata, dulceata… Poate sa si congelez cate ceva… Am planuri mari, sper sa am timp sa le realizez :)
O portie de briose cu mere si caju, aromate cu scortisoara si ienibahar, fragede si delicioase, proaspat scoase din cuptor pentru voi, pentru prima zi de toamna. Cu drag ♥
 
P.S. Ati vazut prin magazine borcanele dragute pentru dulceata, gem, conserve de iarna? Etichete? Pretty please, whisper the secret…  xoxo

briose cu mere si caju (1 of 1)-5

300 g faina (cernuta) + 1 lg praf de copt + 2 lgt scortisoara + 1 lgt ienibahar macinat
150 g zahar brun
2 mere (aprox 375 g), fara coaja, taiate marunt
125 g caju, taiate marunt
125 g unt topit si racit + 2 oua + 185 ml lapte

pentru decor: felii subtiri de mar, suc de lamaie, zahar brun

Incingem cuptorul la 180 grade C. Pregatim o tava pentru briose/cupcakes. Taiem felii subtiri de mar pe care le ungem imediat cu suc proaspat de lamaie si le trecem prin zahar brun. Le pastram pentru decor.

Amestecam faina, praful de copt, scortisoara si ienibaharul. Adaugam zaharul, merele si caju. Amestecam  bine.

Intr-un alt vas amestecam bine laptele, untul si ouale.

Turnam componenta lichida peste mixul de faina & mere si amestecam usor, cu o lingura de lemn sau cu o spatula din silicon. Punem aluatul in formele de briose, decoram cu feliile de mar si punem tava in cuptor aprox 20 minute.

briose cu mere si caju (1 of 1)

Lasam briosele sa se raceasca pe o tava grill. Delicioase si foarte fragede.

briose cu mere si caju (1 of 1)-4

Reteta pentru aprox 24 briose.