Una din rezolutiile mele pentru noul an a fost sa mananc si cereale la micul dejun. Eu sunt mai mult genul sandwich cu jambon blanc & brie sau salata israeliana cu peste afumat & branza de capra, dar am nevoie si de cereale, prin urmare, incerc. First try: muesli bars. La cate bunatati au in ele, trebuie sa fie delicioase. Am pus si cateva goji, in ideea ca am nevoie de antioxidanti… Dupa o pregatire ultra rapida, a sosit momentul adevarului. Am taiat cerealele cubulete si le-am „testat” pe copii :) Cand au cerut a doua portie, am stiut ca sunt delicioase. A doua zi la micul dejun am incercat si eu. Intr-adevar sunt foarte bune, insa pentru mine aceste muesli bars sunt un mic dejun concentrat. Ca mancarea concentrata pe care o iau astronautii. Iei o gura si nu mai mananci cateva ore :) Ceea ce nu-i tocmai rau, daca ma gandesc bine …
 

 

250 g muesli + 125 g fulgi de ovaz (daca e posibil, cereale bio – se gasesc la Bio good, Mega image, etc)
200 g fulgi cocos
250 g cocktail fructe uscate (caise, smochine, curmale); taiate marunt. Atentie! Scoateti samburii curmalelor.
110 g seminte de floarea soarelui
25 g migdale, taiate marunt
125 g nuci, taiate marunt
125 g stafide aurii
1 lingura goji (optional)
60 g macese deshidratate (sau merisor)
320 g unt nesarat, taiat cubulete
220 ml sirop de artar
220 g zahar brun

Pregatiti o tava dreptunghiulara. Tapetati-o cu unt si hartie pentru copt.

Amestecati toate ingredientele uscate: cereale +cocos +  fructe deshidratate + nuci, seminte floare & migdale.

Amestecati untul, siropul de artar si zaharul brun, apoi lasati  la foc mic, amestecand des, pana se dizolva zaharul si obtineti un sirop lichid.

Turnati siropul peste ingredientele uscate, amestecati foarte bine, turnati in tava pregatita, presati foarte bine cu o lingura.

Puneti o alta tava deasupra, „incarcati” tava cu ceva greu (de ex: borcane de dulceata) pentru a presa bine cerealele. Dupa ce se racesc complet, se pun la frigider.

Taiati cerealele cubulete si serviti-le la micul dejun, sau oricand aveti nevoie de un „concentrat” de energie :)