For English recipe of the Raw vegan raspberries pistachio cake, please click here 
Atat de multe retete in draft, dar atat de putin timp… V-as tenta cu niste scones cu dovleac si mascarpone, sau cu pancakes cu aroma de turta dulce, ori prajitura vegana cu frisca de cocos si goji… Mmm, pe noi ne-au incantat :) Voi scrie  aceste retete, dar probabil dupa sarbatori.
Timpul trece, de fapt nu trece, alearga… Sarbatorile se apropie, Craciunul e atat de aproape incat parca aud zurgalaii saniei Mosului, copiii sunt in vacanta, Lady S vrea sa se plimbe prin toata casa tinuta foarte lejer de manute, pregatiri, musafiri, colinde… Sincer, simt ca nu mai reusesc sa am timp pentru mine, pentru blog.  Cel putin nu acum… Daca imi planific sa scriu seara, dupa ce adoarme puiutul, nici o sansa…. Puisorul meu ma adoarme pe mine. 
Probabil ca nu sunt singura mama care se simte fericita ca vin sarbatorile, ca este zapada, ca suntem sanatosi, Slava Domnului, dar in acelasi timp naucita de lipsa de somn, de prea multe lucruri care se intampla in acelasi timp sau pe care trebuie sa le  fac in acelasi timp, prea multe intrebari care asteapta raspunsuri prompte, prea mare viteza…. Si eu sunt doar una… Uneori, parca simt nevoia sa devin spectator…
Pentru a depasi momentul, am ales sa fiu zen in aceasta perioada, concentrandu-ma intens pe calm si liniste interioara. De cele mai multe ori reusesc. Se intampla insa sa mai si derapez de la ce mi-am propus, dar atunci spun Doamne Iisuse pana  ma linistesc, pana temerile, nerabdarea dispar si lucrurile reintra pe fagas.  Am nevoie de o vacanta si abia astept pauza din rutina de zi cu zi. Asa e ca nu sunt singura care simte astfel?
Probabil nu voi avea timp sa mai scriu articole pana de Anul Nou, dar vom tine legatura pe facebook. Imi voi petrece timpul cu familia, avand grija sa am si timp pentru mine… Promit sa revin cu bateriile reincarcate dupa vacanta, cu multe fotogrfii, povestiri si retete delicioase :) Poate si cu putin soare :)
Pentru sarbatori, va recomand desertul meu preferat, un tort perfect pentru petrecere, lejer, delicat, foarte usor de pregatit: Tort cu zmeura si fistic – raw vegan. Reteta deliciosului meu tort  a fost publicata in editia aniversara a superbei reviste de food styling What Liberty Ate -food with love.
 
 
Daca va tenteaza, puteti gasi reteta la pagina 80 a revistei sus mentionate. Abia astept sa imi spuneti cum vi s-a parut :)
Inainte sa inchei articolul, vreau sa va invit la un giveaway de sarbatori. Lasati un comentariu pe blog, spuneti-mi 3 rezolutii de an nou  si puteti castiga ultima carte a lui Jamie Oliver, 15 minutes meal (retete delicioase gata in numai 15 minute, in limba engleza). Da, stiu ca il adorati pe Jamie. :) Si eu. :) Datorita cartilor lui eu stiu sa ma descurc azi in bucatarie :) Daca reusiti  sa dati si like paginii facebook Delicioasa comfort living, atunci e perfect. Concursul se va incheia in data de 6 ianuarie, ora 14. Abia astept sa citesc ce va propuneti pentru anul 2013, anul care contine cifra mea norocoasa :) 
Va imbratisez cu drag si va multumesc din inima ca ma urmariti. Imi doresc mult ca acest blog sa creasca si visele mele sa devina realitate. Mai sunt foarte putini pasi si un prim vis  va fi dezvaluit :) Sa ne dea Dumnezeu pace, liniste si intelegere, sanatate si dragoste. Craciun fericit! La multi ani!