Zambeste! Daaaa, in sfarsit, imi zambeste :) Imi zambeste treaza, nu doar semi adormita. Cel mai frumos zambet din lume, cu buze inimioara, gingiute roz, obrajori bucalati si ochisori fericiti :) Ea zambeste si eu ma topesc ♥  Noi ne topim. Daca ar fi sa fac bilantul acum, la 6 saptamani, as spune ca fericirea are in continuare ochii albastru cobalt, parul destul de inchis la culoare, probabil va avea culoarea mea de par, nu blonda ca tati, a luat frumos in greutate, s-a lungit si, de unde la inceput credeam ca am confiscat-o eu, acum observ ca s-a intors roata si m-a cam confiscat ea pe mine :) Cum? Simplu: Lady S e cea mai fericita in brate si doarme cel mai linistit somn in marsupiul BOBA, la pieptul meu. Seara adoarme pe manuta mea, dar numai dupa ce face verificari „strategice”: deschide un ochi, apoi amandoi ochisorii, verifica daca sunt eu, imi „trage” cateva palme/mangaieri de bebelus care inca nu isi controleaza foarte bine manutele, apoi se agata de bluza mea si asa sta pana se trezeste pentru masa de noapte.  99,8% din zi suntem impreuna, agatate una de alta. Si nu ma plang, pentru ca sunt absolut incantata de jucaria mea de fetita.
 
 
Baietii mei o iubesc foarte mult. Lady S le recunoaste vocile si se intoarce spre ei, iar ei ii vorbesc, ii canta, o mangaie si o rasfata :) „De cati ani te astept…” i-a soptit baiatul meu mai mare :) Intr-una din zilele mele de nevralgii insuportabile, plangea si bebita mea langa mine, draga de ea. Baietii mei, scumpii mei dragi, se sfatuiau intre ei sa o ia pe Lady S sa doarma cu ei, ca sa ma pot odihni eu… Cand mi-au spus, mi-au dat lacrimile. Cata dragoste si grija poate ascunde un suflet de copilas?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
In week end am incercat o reteta noua de brownies vegani/de post, pe care am gasit-o pe un blog foarte dragut, descoperit de curand, Munchin with Munchkin. Prima data m-a incantat peste masura denumirea retetei, Red velvet brownies. Wow, red velvet brownies! Aruncand o privire peste ingrediente si peste fotografiile postarii, m-am gandit ca, teoretic, poate fii posibil sa obtin brownies ciocolatosi rosii. Practic insa, au fost niste brownies foarte… maronii. Cum trebuie sa fie o astfel de prajitura, de altfel :)  Pe scurt, joaca aceasta de-a ciocolata vegana s-a lasat cu brownies vegani, de post, fara prea multe calorii, fara gluten, o versiune sanatoasa, suficient de ciocolatoasa. De ce am crezut ca pot obtine brownies rosii? Pentru ca prajiturelele contin sfecla si, tineti-va bine, ingredientul surpriza, complet neasteptat, fasole rosie. Da, ati citit bine, fasole rosie, red kidney beans. Nu va inchipuiti ca prajiturelele au gust de iahnie :) Nu se simte nici fasolea, nici sfecla in compozitie, ci doar un delicat gust ciocolatos. Daca vreti sa ramaneti la versiunea de dieta e bine sa evitati icingul, pe care eu l-am folosit mai mult decorativ, pentru foto. Prea mult zahar in icing, dar cat de dragute sunt brownies – urile cu hainute roz :)  Acum, ca am dezvaluit ingredientul secret, va provoc sa incercati reteta si sa-mi spuneti cum vi s-a parut. 
O zi senina va doresc! Zambiti, a venit primavara! ♥♥♥

Brownies vegani, fara gluten, diet friendly

Ingrediente

  • 260 g fasole rosie (red kidney - o conserva, scursa de lichid)
  • 125 ml piure de sfecla (fiarta sau coapta, transformata in piure in blender)
  • 60 g cacao (de foarte buna calitate)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1/2 lg esenta de migdale
  • 3/4 lgt praf de copt
  • 1/8 lgt bicarbonat de sodiu
  • 4 lg piure de mere
  • 1/8 lgt sare
  • 180 g zahar brun
  • 90 g seminte de in (45 g seminte si 45 g seminte proaspat rasnite)
  • 150 g ciocolata 85% cacao, vegana (taiata bucatele mici)

Mod de preparare

1. Incingem cuptorul la 180 grade C. Tapetam cu putin ulei si hartie pentru copt o tava cu dimensiuni de aproximativ 18 x 18 cm.
2. Punem fasolea si sfecla in blender si amestecam pana obtinem un piure. Transferam mixul intr-un castron si adaugam restul ingredientelor, amestecand bine cu o spatula de silicon.
3. Turnam aluatul in tava, apoi coacem prajitura 35-40 minute. O lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem si o servim.

Nota

Pentru decor eu am folosit putin icing, amestecand zahar pudra si sfecla. Culoarea e minunata, dar e mult prea dulce icingul pentru gustul meu. Va recomand sa le savurati simple.

Reteta vegana/de post, fara gluten.

Aprox 8-10 portii.

Timp pregatire: 15 minute

Timp total preparare: 1 ora

 

 
Trandafirasii sunt primele flori primite de Lady S in ziua in care s-a nascut. S-au pastrat atat de minunat, parca ar fi strans in ei toata fericirea noastra.
 
 
P.S. Maine baietelul meu implineste 8 anisori. Ce sa-i pregatim bun? :)