Se spune ca noaptea e un sfetnic bun… Ei bine, ieri noapte, inainte sa ma culc, mi-a venit ideea sa pregatesc aceste tarte. Mi-am trimis singura un SMS pentru a nu uita cumva ideea. Nu aveam agenda langa mine si n-as fi vrut sa-mi sara somnul fugind dupa ea… Dimineata, m-am trezit pusa pe fapte mari. Uite ce minunatii de tarte am reusit sa fac :) Super simplu de realizat, fara cuptor si  complet vegane. De post. Happy vegan Wednesday! Cand baietelul meu mic s-a intors acasa, l-am primit cu o  mini tarta cu lamaie si afine. Am vazut cum dispare repede, repede tarta in gurita lui, fara sa scoata un sunet, super concentrat. Nici un cuvant despre tarta. E  buna? Nu e buna? Hmmmmm, suspect…  „Mami, mai ai tarta?” „Da, mai am inca 3 tarte mici si una mai mare.” „Bine! Tarta mai mare este a mea!” Clar, i-a placut :)

Joaca de-a raw mi-a placut din nou :) Bonus, m-am jucat de-a fotografia :)
O zi frumoasa! Happy Vegan Wednesday! xoxo
 
6075880143_bd73c788db

Tarta cu lamaie, mac & afine

Ingrediente

  • afine

Aluat

  • 250 g migdale crude
  • 50 g mac
  • 4-5 linguri sirop de agave

Crema de lamaie

  • 200 g caju
  • coaja unei lamai ( rasa prin razatoarea fina )
  • 1/2 - 1 lgt lecitina granule
  • 5-6 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

1. Aluat
Macinam migdalele (nu foarte fin), apoi le amestecam bine cu semintele de mac si siropul de agave. Presam aluatul in formele de tarta (eu am obtinut 4 mini tarte si 2 tarte medii). Punem formele de tarta la frigider pana pregatim crema.
2. Crema
Punem la inmuiat caju in apa rece, timp de 2-3 ore. Strecuram caju, apoi le pasam in blender, alaturi de coaja de lamaie, lecitina si suc de lamaie. Eu nu am mai adaugat sirop de agave pentru ca am vrut sa am un contrast intre aluatul dulce si crema usor acrisoara.
3. Umplem formele de tarte cu crema de lamaie, punem deasupra afinele, eventual coaja de lamaie si pastram la frigider minim o ora. Crema se va intari frumos, iar tartele vor putea fi chiar feliate. Servim tartele reci.

Nota

Reteta raw vegan/hrana vie.

Lecitina granule poate fi cumparata de la magazinul online www.suplimente.ro

6076413182_54efe819de

Delicioase. Pofta buna! Happy Vegan Wednesday ♥

6075880631_8df7399539

6076419258_57049cda00