O supa de vongole inventata ad-hoc, cu ingredientele proaspat cumparate de la metro: lemongrass, coriandru verde, lime si 2 kg de vongole mici si dragute. Reteta este super simpla si absolut delicioasa.  Rapida, mai putin curatatul scoicilor… :)


2 kg scoici (clams/vongole) + 2-3 linguri ulei de masline
1 buchet coriandru verde + 2 catei usturoi + sucul unei lime + 1 lg ulei de masline
100 ml vin alb
500 ml apa + 1 betisor de lemongrass proaspat, indepartata prima foaie, apoi taiat  bucati de 1 cm lungime

Spalam foarte bine scoicile, cu apa rece, frecandu-le bine cu o perie. Aruncam orice scoica deschisa, care nu se inchide cand o apasam cu presiune. Incingem uleiul, adaugam scoicile punem capacul. Dupa 1 minut adaugam vinul si punem din nou capacul. Lasam vasul la  foc mare, pana se deschid scoicile, aprox 3-4 minute, scuturand cratita din cand in cand, fara a lua capacul. Punem in blender coriandrul verde,  usturoiul, 1 lg ulei de masline, sucul de lime si mixam bine. Transferam scoicile intr-un castron si  strecuram sosul de vin. Aruncam scoicile care nu s-au deschis.

Punem la fiert apa + sosul de vin + betisorul de lemongrass. Dam in clocot si lasam sa fiarba aprox 5-7 minute. Luam de pe foc, Adaugam crema de coriandru, punem in farfurii scoicile si supa cu lemongrass deasupra.

Simplu si delicios ♥