O tarta delicioasa, aromata, perfecta pentru o zi insorita ♥
PS: Din meniul delicios pregatit de Chocolate sisterhood (vezi Chocolate sisterhood cooking :)
 

 

1 aluat sarat de tarta (vezi mai jos)
1 kg rosii
1 bulb de fenicul, taiat marunt
2 catei usturoi, taiati marunt
1 crenguta de rozmarin verde
2 lg ulei de masline
sare, piper
10 sardine proaspete

Incingem cuptorul la 180 grade C. Crestam un x pe suprafata rosiilor, le fierbem foarte putin in apa clocotita, apoi le decojim, indepartam semintele si le taiem marunt.  Incingem uleiul de masline, adaugam rosiile, usturoiul, feniculul, rozmarinul, asezonam cu sare si piper. Lasam pe foc mic 10 – 15 minute, pana obtinem un sos – piure.

Coacem aluatul (foarte rece) 10 minute in cuptorul incins.

Scoatem aluatul din cuptor, punem sosul de rosii deasupra, apoi sardinele. Presaram deasupra fleur de sel. Coacem 20 minute in cuptorul incins.

 

Aluat sarat pentru tarta

500 g faina + 200 g unt, taiat cubulete, rece  + 50 g parmezan, ras + sare de mare
1 crenguta de rozmarin + 3 crengute de cimbru
2 oua mari + 3-4 linguri lapte (in functie de consistenta dorita)

Amestecam faina, untul, parmezanul si sarea, pana aluatul devine faramicios (are aspect de firimituri). Adaugam frunzulitele de rozmarin si cimbru, marunt taiate.  Adaugam ouale si laptele, amestecam putin, pana aluatul devine omogen. Nu amestecati in exces! Ii dam o forma cilindrica, il imbracam in folie de plastic si il punem la frigider 1 ora. Il taiem felii si il presam in tava pentru tarta, pana se acopera complet si omogen suprafata. Imbracam forma de tava in folie de aluminiu si o tinem la frigider inca o ora sau o punem la congelator pentru a  o folosi ulterior.