Primavara, soare, flori, pasari, verde, mult verde… Momentul ideal sa ne jucam cu fructele. Prajitura cu mure este fantastica, am descoperit-o pe Joy of baking si rezultatul a fost atat de minunat, incat nu am modificat reteta absolut de loc. Usor de pregatit, foarte frageda, fresh, delicioasa. Cred ca am sa incerc aceeasi reteta si cu afine si zmeura :) Pofta buna!
 Prajitura cu mure

Streusel

45 g faina + 65 g zahar alb  + 1/2 lgt scortisoara
56 g unt nesarat, taiat cubulete, foarte rece

Crema de branza

227 g branza Philadelphia, la temperatura  camerei
50 g zahar + 1 ou mare + 1/2 lgt esenta de vanilie  + 1 lg coaja de lamaie  + 1 lg faina

Aluat

56 grams unt nesarat, la temperatura camerei
100 g zahar
1 ou, mare + 1/2 lgt esenta de vanilie
130 g faina, cernuta  + 1 lgt praf de copt + 1/8 lgt sare
80 ml lapte
240 g mure

Incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu hartie pentru copt o forma de prajituri (circulara, 20 cm diametru sau patrata, 20x20cm)

Streusel: Amestecam faina, zaharul si scortisoara; adaugam cubuletele de unt rece si  amestecam cu furculita pana obtinem consistenta unor crumbs / firimituri. Il pastram la rece.

Crema de branza: Amestecam bine branza pana devine cremoasa, adaugam zaharul, oul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si faina; amestecam pana obtinem o crema omogena.

Aluat: Amestecam faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas, amestecam untul cu mixerul pana obtinem o crema. Adaugam zaharul si amestecam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam oul si vanilia; amestecam pana se incorporeaza. Adaugam alternativ faina si laptele, putin cate putin, amestecand pana se incorporeaza, fara a  amesteca in exces. Turnam aluatul in tava, punem crema de branza deasupra, apoi asezam murele si  presaram cu streusel. Coacem in cuptor aproximativ 60 minute. Daca devine prea maronie prajitura, punem deasupra o folie de aluminiu, nefixata de tava.

Prajitura cu mure

Delicioasa calda, rece, simpla sau cu inghetata de vanilie… Minunata ♥