O varianta super simpla de curry, kids friendly. Nu este iute, dar este atat de aromat, incat noi l-am manca in fiecare zi. Daca gasiti garam masala, cumparati multa, multa, pentru ca alaturi de pulberea de curry este minunata. Pentru mine a devenit indispensabila. In functie de producator, mix-ul de condimente garam masala poate contine piper alb si negru, frunze de malabar, chimion, scortisoara, cardamon, nucsoara, anason stelat, coriandru, etc. Radu are o prezentare foarte completa a acestui condiment pe blogul sau condimenteweb.ro (click aici). Daca doriti un curry spicy, adaugati chilli in acelasi timp cu spices. Prefer sa folosesc mazarea congelata sau cea proaspata, in locul celei din conserva. Pofta buna :)

1 lg ulei de floarea soarelui
1 ceapa, taiata marunt + 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
2 cm ghimbir proaspat, curatat de coaja si ras + 1-2 lg coriandru verde (tulpinile taiate marunt; frunzulitele puse de-o parte) + 1 lg garam masala + 1 lg curry
400 ml lapte de cocos + 150 ml supa pui
500 g pulpe de pui, fara piele si os, taiate cubulete
o punga mazare congelata
sare, piper

Se incinge uleiul si se caleste ceapa si usturoiul pana se inmoaie, fara a se arde. Se adauga ghimbirul, tulpinile de coriandru, garam masala, curry si se mai calesc 2 minute. Se toarna laptele de cocos + supa si se da in clocot. Se adauga bucatile de pui si se asezoneaza cu sare si piper. Dupa ce da in clocot, se pune capacul si se lasa 30 minute la foc mic.

Se ia capacul si se mai lasa la foc mic inca 15 minute. Se adauga mazarea congelata si se amesteca, lasand pe foc aproximativ 5-10 minute. Sosul trebuie sa fie mai dens (lichidul trebuie sa-si reduca volumul).

Se ia de pe foc, se adauga frunzulitele de coriandru verde. Se serveste fierbinte, cu orez.