Intrebati ce desert vor sa le pregatesc, puiutii mei, pentru prima data in viata, au fost de acord: cupcakes! Din nou? Daaaaa… Ok, atunci hai sa ne jucam putin :) Cu gandul la colorantul alimentar pe care l-am adus de la Londra, m-am „apucat” sa pregatesc red velvet cupcakes. Au iesit minunate!
 
red-velvet-cupcakes-20-of-20 
 

60 g unt nesarat, la temperatura camerei
150 g zahar fin Margaritar
1 ou mare, la temperatura camerei
10 g cacao + 25 ml colorant alimentar rosu + 1 lgt esenta vanilie
2 cutii iaurt Cremoso
150 g faina 000, cernuta
1/2 lgt sare
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
1   1/2 lgt otet de vin alb

Aprox 12 cupcakes.

Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se pregateste o tava pentru 12 cupcakes.

Se amesteca untul si zaharul cu mixerul la viteza medie, pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga oul si se amesteca la viteza mare.

Intr-un alt castron se amesteca esenta de vanilie, colorantul alimentar si pudra de cacao, pana se obtine o pasta densa.

Se adauga pasta colorata in crema de ou si zahar. Se amesteca foarte bine, la viteza mare. Se omogenizeaza bine.

Amestecand cu mixerul la viteza redusa, se adauga jumatate din iaurt, apoi jumatate din faina, din nou jumatate din iaurt si jumatate din faina, amestecand foarte bine dupa fiecare adaugare.

Se amesteca din nou, la viteza mare, pana se obtine un amestec omogen. Se adauga sarea, otetul si bicarbonatul si se mai amesteca 2-3 minute, la viteza redusa.

Atentie! Pentru a obtine un amestec omogen trebuie sa indepartati depunerile de pe peretii si fundul vasului, utilizand o spatula din silicon.

Se pune amestecul in forma pregatita in prealabil; se umple aprox 2/3.  Se pun in cuptor timp de aprox 20-25 minute (o scobitore infipta in cupcake trebuie sa iasa curata). Se lasa la racit in tava, apoi se transfera pe o tava grill.

Cand cupcakes se racesc complet, se pune deasupra muuuulta, muuulta crema de vanilie. Minunate!

Crema de vanilie

Aceasta este reteta de baza. Povestea cu crema de vanilie este ca pentru unele persoane e prea dulce (inclusiv pentru mine)… American style. Va recomand sa va jucati cu cantitatea de zahar, pana obtineti ce va place. Eu nu apuc sa pun tot zaharul vreodata, insa nici nu reusesc sa cantaresc exact cat pun… Poate alta data, cand nu voi avea puiuti pofticiosi pe langa mine… Noua ne plac cupcakes-urile cu foarte multa crema deasupra :)
 

225 g unt
750 g zahar pudra
1/2 cup de lapte
2 lgt esenta de vanilie

Se bate untul, 500 g zahar, laptele si esenta de vanilie. Se amesteca foarte bine, cu mixerul, la viteza medie, pana se obtine o crema. Se adauga zaharul putin cate putin, pana sa obtine consistenta dorita. Se poate adauga colorant alimentar.