Delicioasa prajitura cu banane,  crema de ciocolata alba si zmeura! Ador prajiturile cu banane, mirosul acestora in cuptor. In plus, „scapi” in cel mai delicios mod de bananele care s-au „maronit” :) Reteta este a faimoasei cofetarii Magnolia din New York. Senzationala. A facut furori in familie! Este si impresionanta ca aspect… Toata lumea ne-a intrebat ce sarbatorim :) Surprinzator de fresh pentru o prajitura cu crema de ciocolata. Daca se pastreaza la frigider, icingul devine crocant. Yum!
 
banana-cake-9-of-13

375 g faina, cernuta + 1 lgt bicarbonat de sodiu + 3/4 lgt sare + 1/2 lgt praf de copt
115 g unt nesarat, moale, la temperatura camerei
400 g zahar
3 oua mari, la temperatura camerei
4 banane foarte coapte
6 linguri de iaurt Cremoso
1 1/2 lgt esenta de vanilie
Decor: zmeura, alune de padure

Incingem cuptorul la 160 grade Celsius. Tapetam  cu unt si faina 2 tavi (removable buttom) de dimensiuni diferite (diametrul 23cm + diametrul 28cm).

Amestecam intr-un vas faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas amestecam untul pana se obtine o crema fina. Adaugam putin cate putin zaharul, amestecand foarte bine, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam, pe rand, ouale si amestecam bine de fiecare data. Adaugam piureul de banane, apoi jumatate din faina, amestecand. Adaugam iaurtul si vanilia, apoi restul de faina si amestecam bine. Turnam aluatul in cele 2 tavi. Nota! Nu va grabiti, este esential sa amestecati foarte,  foarte bine ingredientele.

banana-cake-1-of-131

Punem tavile in cuptorul incins aprox 40 – 50 minute. Prajitura este gata cand o scobitoare infipta in centrul prajiturii iese curata. Blatul care va fi in cuptor mai jos, este posibil sa aibe nevoie de 5-10 minute in plus in cuptor. Lasam blatul la racit in tava.

Dupa racirea completa transferam blatul cu diametrul mai mare pe un platou si  punem crema de ciocolata alba.

banana-cake-3-of-131

banana-cake-4-of-131

Asezam deasupra cel de-al doilea blat, apoi „imbracam” prajitura in crema de ciocolata alba.

banana-cake-6-of-131

 Decoram cu alune de padure, eventual fructe rosii.

Icing / crema de ciocolata alba

500 g mascarpone, la temp. camerei + 6 lg unt, la temp. camerei
1 lgt esenta de vanilie
250 g ciocolata alba topita pe baie de aburi, apoi la temperatura camerei

Amesteca bine, cu mixerul la viteza medie, untul si mascarpone. Adaugam vanilia si continuam sa amestecam. Adaugam ciocolata si amestecam bine. Folosim crema imediat, deoarece la frigider se intareste ciocolata.