Pana mai ieri eram ferm convinsa ca cei mai buni brownies din lume sunt cei cu mascarpone. Ei bine, revelatie! Acesti Zucchini brownies sunt cei mai buni BROWNIES DE POST/VEGANI! Concurenta serioasa pentru cei cu mascarpone :) Aroma de portocale si ciocolata este divina, mixul crocant de seminte interfera perfect cu consistenta „fudgy” a brownies-ului. Nu credeam ca un brownies vegan poate „bate” orice alta reteta ciocolatoasa. Va provoc sa incercati!

Dovleceii sau zucchini nu se simt in compozitie (ca gust), dar reusesc perfect sa pastreze umiditatea atat de necesara consistentei. Reteta initiala (descoperita pe unul dintre blogurile mele preferate, Love & Lemons) foloseste ulei de cocos, insa eu am preferat uleiul de floarea soarelui presat la rece (cumparat de la Schitul Darvari, Bucuresti).  Am experimentat cu esenta de portocala in locul vaniliei si bine am facut.  Ciocolata + portocala = brownies aromati, perfecti pentru aceasta perioada a anului. De fapt, perfecti pentru orice moment al anului!

Alaturi de Lady S, aproape in fiecare seara alegem cate un tutorial de pe instagram si manufacturam proiecte dragute. Cand nu facem proiecte de arts & crafts, coacem o placinta cu mere, facem clatite sau brownies. Lady S e cea mai priceputa mini Deli si sunt tare mandra de ea!

Brownies cu dovlecei si aroma de portocala | Reteta de post/vegana

Astăzi vă aduc o rețetă pe care am pregătit-o cu drag și gânduri bune, un deliciu de neuitat: Brownies cu dovlecei – reteta de post/ vegana! Înainte de a păși în bucătărie, să ne oprim pentru o clipă să apreciem magia ciocolatei. E mai mult decât un ingredient, e o poveste cu gust intens și dulce, ce ne îmbie simțurile și ne aduce un zâmbet pe buze. Gătitul este o modalitate minunată de a împărtăși această poveste cu cei dragi, să ne strângem în jurul mesei și să creăm amintiri de neuitat.

Istoria ciocolatei in cateva cuvinte

  • Originea ciocolatei poate fi urmărită până în perioada civilizațiilor pre-columbiene din America Centrală și de Sud, cum ar fi aztecii și mayașii. Aceștia foloseau boabele de cacao în diferite ritualuri și ceremonii religioase.
  • Cacao a fost adusă în Europa în secolul al XVI-lea.
  • În Europa, ciocolata a fost inițial consumată sub formă de băutură caldă, aromată cu vanilie și condimentată cu scorțișoară și alte mirodenii.
  • Procesul de fabricație al ciocolatei solide a fost dezvoltat în secolul al XIX-lea, permițând extinderea consumului de ciocolată în întreaga lume.
  • Astăzi, ciocolata este una dintre cele mai populare și iubite dulciuri din lume, fiind disponibilă într-o varietate de forme și arome, de la ciocolată neagră și până la ciocolată cu lapte și albă.
  • Închei cu un sfat dulce: bucurați-vă de ciocolată în mod moderat și sărbătoriți nu doar gustul său divin, ci și povestea sa bogată și fascinantă!

Fascinatia ciocolatei 

  • Beneficii pentru piele: Consumul de ciocolată poate avea beneficii neașteptate și pentru piele. Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți care pot contribui la îmbunătățirea aspectului pielii, ajutând la combaterea radicalilor liberi și la menținerea unui ten sănătos și strălucitor.
  • Îmbunătățirea performanței sportive: Studiile au arătat că consumul moderat de ciocolată neagră poate avea beneficii asupra performanței sportive. Cofeina și flavonoidele din ciocolată pot ajuta la îmbunătățirea capacității de efort și la accelerarea recuperării musculare după antrenamente.
  • Producție de endorfine: Consumul de ciocolată neagra poate stimula producția de endorfine în creier, substanțe chimice asociate cu senzația de plăcere și fericire. Acesta este motivul pentru care mulți oameni simt o stare de bine după ce mănâncă ciocolată.
  • Sursă de inspirație pentru inovație culinară: Ciocolata a fost folosită în mod creativ în bucătărie pentru a crea combinații surprinzătoare și delicioase. De la pizza cu ciocolată și până la burgeri cu topping de ciocolată, există o varietate infinită de rețete inovatoare care pun în valoare această minunată dulceață.
  • Rol în ritualuri și ceremonii: Încă din antichitate, ciocolata a fost asociată cu ritualuri și ceremonii importante. De exemplu, în timpul civilizațiilor pre-columbiene, cacao-ul era considerat o băutură sacră și era folosit în ceremonii religioase și în ritualuri de căsătorie.
  • Revoluționarea tehnologiei: În ultimele decenii, cercetătorii au folosit ciocolata pentru a dezvolta noi tehnologii și materiale inovatoare. De exemplu, au fost realizate progrese în utilizarea ciocolatei pentru imprimarea 3D a obiectelor comestibile și pentru fabricarea hainelor și a materialelor ecologice.

Când vine vorba de Brownies, in familia mea, gătitul împreună este mai mult decât o activitate. Este prilej de mare bucurie pentru ciocolatosii mari si mici :) Reteta celor mai buni brownies din toate timpurile, Zucchini brownies, mai jos. Provocarea lansata!

Nota: lasati brownies sa se raceasca foarte bine in tava inainte sa-i taiati. Astfel veti obtine consistenta „fudgy” despre care va vorbeam.

Așa că, hai să trecem la treabă și să pregătim acest deliciu împreună!

Brownies cu zucchini | Reteta vegana/de post

Brownies cu zucchini | Reteta vegana/de post

 

Brownies cu zucchini | Reteta vegana/de post

Portii 16
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 45 minutes
Total time 1 hour
Dietary Vegan
Meal type Dessert

Ingrediente

  • 2 Linguri seminte de in (macinate fin)
  • 5 Linguri apa rece (filtrata)
  • 270 Grame faina alba (cernuta)
  • 200 Grame zahar brun
  • 65 Grame cacao (cernuta)
  • 1 Lingurita praf de copt
  • 125ml ulei vegetal (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)
  • 1 Lingurita esenta de portocala
  • 350 Grame zucchini sau dovlecel verde (ras, fara a fi stors/scurs)
  • 80 Grame cicolata neagra (vegana, taiata marunt)
  • 50 Grame mix de seminte (in, floarea soarelui, dovleac)

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Se unge cu ulei si se tapeteaza o tava de prajituri cu hartie de copt.
3. Intr-un castron mic se amesteca semintele de in macinate si apa, apoi se lasa 5 minute pana se obtine o consistenta mai densa.
4. Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate: faina, zahar, cacao,, praf de copt, sare.
5. Intr-un alt castron (mare), se amesteca ingredientele lichide; ulei, mixul de in si apa, esenta de portocale, apoi se incorporeaza zucchini/dovlecelul ras.
6. Se adauga mixul de ingrediente uscate si amesteca bine, incorporand si eventualele depuneri de pe peretii vasului. Se lasa 1 minut "la odihnit", apoi se amesteca din nou foarte bine.
7. Se adauga ciocolata.
8. Se pune compozitia in tava pregatita in prealabil, se presara cu extra ciocolata si mixul de seminte.
9. Se introduce tava in cuptor si se coace timp de 45-50 minute.
10. Se scoate din cuptor si se lasa la racit minim o ora.
11. Pofta buna!

Brownies cu zucchini | Reteta de post

 

Brownies cu zucchini | Reteta de post

Savurează fiecare mușcătură: Odată ce brownies-ul este răcit și tăiat în cuburi, pregătește-te pentru o explozie de aromă și cremozitate în fiecare mușcătură. Aceste delicioase brownies sunt cu siguranță un deliciu de care te vei îndrăgosti!

Cu această rețetă, nu poți da greș! Poftă bună și bucură-te de fiecare moment petrecut în bucătărie și alături de cei dragi! ❤️🍫 #BrowniesVegani #DeliciiDeFamilie #GătimÎmpreună #BucuriaCiocolatei

Iti recomand si alte deserturi de post care cu siguranta te vor incanta.  Le poti rasfoi accesand galeriile de mai jos.

Retete  Raw vegane – de post