Sau Anca’s brownies… Totul a inceput cand m-am hotarat sa gatesc si retete de post… OK, mancare de post pot pregati, delicioasa, legume multe, sanatoasa… Dar desert de post? Ceva yum in afara de fructe? Am  lansat intrebarea pe Facebook si Anca mi-a trimis o reteta de negrese foarte usor de pregatit. In plus,  aveau referinte :) Vineri, avand chocolate cravings, am pus planul in aplicare… Am simtit ca vor fi foarte ciocolatoase…  Am presarat crema cu alune de padure si dried cranberries. Cand s-au racit, am  turnat  glazura de ciocolata.  Delicioase brownies de post! Si ce frumoase suuuuunt :)
6431363727_e450d81c60_o 

1 cana zahar
1 cana apa
4 lg dulceata de afine
2 lg cacao neagra
60 ml ulei
315 g faina
1 lgt bicarbonat de sodiu stins in suc de lamaie
alune de padure (crude) + dried cranberry sau merisoare uscate (optional)

Glazura de ciocolata

2 lg cacao neagra + 100 g zahar pudra + 1 lg otet + 3 lg ulei + 3 lg apa fierbinte

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se amesteca apa si zaharul si se transforma in sirop, la foc mediu/mic. Se lasa siropul la racit. Peste siropul rece se adauga dulceata de afine, cacao, ulei, faina, bicarbonat. Se amesteca bine, se toarna in tava pregatita. Se presara cu alune de padure si cranberries.   Se pune tava la cuptor aprox 20-25 minute (sa nu se usuce in interior). Se scot brownies din cuptor, se lasa la racit in tava.

 

Cand brownies s-au racit complet, se pregateste glazura, amestecand foarte bine toate ingredientele. Se toarna peste brownies.

 

Delicioase…