Unde sa caut o reteta delicioasa de cotlete de porc, daca nu in cartile lui Jamie? La prima vedere, reteta  pare laborioasa, insa cu putina coordonare, totul e gata rapid. Minunata aroma de salvie si usturoi… Cuptorul sa fie incins, masa pusa si vinul pregatit …
 
Cotlete de porc cu salvie

1 kg cartofi, fara coaja, taiati cubulete

4 cotlete de porc (eu am preferat sa folosesc cotelete cu os)

24 frunze de salvie, mari

o capatana de usturoi, desfacuta in catei, in coaja

4 felii de prosciutto, taiat marunt

50 g unt, taiat cubulete

4 caise uscate, taiate marunt

6 felii de pancetta sau bacon afumat, taiata marunt

ulei de masline extra virgin

Se incinge cuptorul la 220 grade C.

Se fierb cartofii in apa fierbinte cu sare aprox 5 minute, se scurg.

Se taie cotletele pe orizontala, ca si cum am face un buzunar in care ulterior vom introduce amestecul de salvie si caise. Atentie, trebuie sa arate ca un buzunar interior, nu se taie marginile pe toata suprafata.

In blender se pun 8 frunze de salvie, un catel de usturoi curatat de coaja, prosciutto, untul, caisele uscate, sare si piper. Se amesteca bine.  Pasta obtinuta se introduce in „buzunarele” cotletelor.

Se pun frunzele de salvie pe o farfurie, se stropesc cu ulei de masline, apoi cu faina, numai pe o parte. Se aseaza o frunza de salvie, un cotlet deasupra ei si din nou o frunza de salvie, partea cu faina in jos. Se repeta cu fiecare cotlet. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la temperatura camerei  (eu le-am lasat aprox 15 minute).

Intr-o tava  se amesteca pancetta, cartofii, cateii de usturoi (necuratati), 8 frunze de salvie, se stropesc cu ulei de masline si se pun la cuptor.

Dupa 10 minute de cand se pun cartofii la cuptor, se incinge o tigaie si se rumenesc cotletele de porc in putin ulei de masline, pana devin aurii, crocante (aprox 10 minute). Se pun cotletele peste cartofii din cuptor si se mai tin la cuptor aprox 10 -15 minute.

Minunate!