Ce zi frumoasa! De cand nu am avut o primavara atat de … adevarata. In ultimii ani in aceasta perioada era deja sufocant de cald… Ieri am fost cu copiii la film si am vazut (din nou:)) Alice in wonderland. Este un film superb. Interesant este ca toti prietenii nostri se pare ca iubesc acest film mai mult decat copiii lor… Intre noi fie vorba, sotul meu l-a vazut deja de 6 ori:), timp in care noi am vazut Alvin si veveritele, Infruntarea titanilor, The spy next door, Cum sa-ti antrenezi dragonul, etc.

OK… De fapt, doream sa va spun ca  dupa film am intrat in magazinul Plafar (AFI Palace – Cotroceni), cautand plante aromatice, ceaiuri, etc. Spre marea mea surpriza, am gasit printre multe produse minunate, SARE DE GUERANDE!!!! Yuppi!!! Am inceput sa topai, spre marea uimire a vanzatoarelor, de altfel foarte dragute. Tocmai mi se terminau proviziile de sare mare (sare cu granule mai mari) si  fleur de sel (cum imi place mie sa o numesc in retete) si eram disperata pentru ca nu mai gaseam pe nicaieri. Un peste la gratar/plansa, daca nu este pus peste sare mare, nu are gust, iar sarea  de masa normala, de salina, il face prea sarat.

Prin urmare, dragele mele, la plafar am gasit sare mare de Guerande, favorita mea. I-am facut si foto in raft. Eu am cumparat fleur de sel si sare fina de Guerande, dar aveau si sare cu alge (delicioasa cu peste sau fructe de mare) sau „Aux Herbes”.

Sper sa va placa touch-ul acestei sari in bucate…

Enjoy!