„A iesit fum alb!!! A iesit fum alb!!! Veniti repede sa vedeti, iese Papa la balcon.” Asa striga de zor pustiul meu mai mare, pasionat de tot ce misca in fotbal si in politica. Nu putea rata evenimentul de la Vatican. Toate bune si frumoase, doar ca strigatele entuziasmate au intrerupt dulcea toropeala ce o cuprinsese pe Lady S la pieptul meu, in patut. S-a ridicat imediat in fundulet si a inceput sa se agite, sa se impacienteze si a luat-o in mare viteza spre marginea patului… Ca doar o striga fratele ei :) Uite asa am ajuns iar in camera toti. Nici vorba sa adoarma din nou, iar Papa nici vorba sa apara la fereastra. Eram si eu foarte curioasa, prin urmare micuta Lady S  se juca linistita cu jucariile ei, explorandu-le in pace,  in timp ce noi ne holbam la televizor, doar – doar apare Papa. Si uite ca apare noul ales, incepe speech-ul, noi comentam… cand, deodata, apare ceva in fata noastra, blocand imaginea. Da. Ceva dragutz, mic, blond si carliontat, care sta in picioare si…merge! Ne-am uitat unii la altii complet siderati, nestiind cum sa reactionam :) Cand, dupa 4 pasi apasati si siguri, Lady S s-a asezat jos de parca nu s-ar fi intamplat nimic, noi am inceput sa aplaudam si sa tipam la unison cu spectatorii de la tv. Doar ca motivul era altul :)  Si uite asa, vorba scumpei mele prietene Alina, „e o seara istorica! Habemus Papa, habemus…first steps” :)
Ce am mai pregatit noi, fetele, prin bucatarie? Adica eu  pregatesc si Lady S deschide toate sertarele si le goleste, rand pe rand, cu o dexteritate incredibila :) Ei bine, azi dimineata, am pregatit un mic dejun absolut delicios, perfect pentru un week end in familie. Cand s-au trezit baietii mei, sotul inclus, clatitele ii asteptau pe masa, frumoase, pufoase si colorate, alaturi de canile cu ceai fierbinte, Earl Grey. Pancakes  cu afine, mascarpone si fistic, o reteta adaptata dupa faimoasele pancakes cu lapte batut ale lui Rachel Allen. A mancat si Lady S, foarte intrigata de culoarea si gustul afinelor :) E mare scumpa mea. Vrea sa ii copieze intocmai pe fratiorii ei dragi. Va iubesc, pui mici ♥

Clatite pufoase cu afine, mascarpone si fistic

Ingrediente

  • 150 g faina, cernuta
  • 2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte batut
  • 25 g unt nesarat, topit, apoi racit
  • unt pentru prajit clatitele
  • afine pentru clatite
  • fistic, mascarpone si afine pentru servit

Mod de preparare

1. Amestecam faina, bicarbonatul si praful de copt, apoi adaugam zaharul.
2. In alt vas amestecam ouale, laptele batut si untul topit, apoi racit.
3. Turnam ingredientele umede peste cele uscate. Amestecam bine.
4. incingem putin unt in tigaie, turnam aluat (eu am pus aproximativ 2 linguri). Cand incep sa iasa bule de aer prin aluat, presaram suprafata cu afine si intoarcem clatitele pe partea cealalta. Mai lasam putin pe foc, apoi le scoatem.
5. Servim clatitele pufoase cu mascarpone, fistic crud si inca o doza de afine. Sunt absolut delicioase! Pofta buna!

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave