5 luni. 5 luni de cand ingerasul acesta de fetita a poposit in bratele mele. 5 luni, iar eu tot ma minunez cat e de frumoasa, de zambareata, de scumpa, de pretioasa… De 5 luni suntem nedespartite. Am fost impreuna la coafor, la magazin, la biserica, peste tot… Chiar si acum, in timp ce scriu acest articol, este langa mine in patuc. Doarme si ma tine de mana. Daca nu ma tine de mana, ma tine de rochie. Daca nu de rochie, atunci arunca pe mine, strategic, cate un piciorus dolofan si plin de cute-cutute. Iar eu, ma topesc. Din nou, ma topesc :)
 
sabina in ie (1 of 1)
 
Cand m-am trezit dimineata am vazut puiul de om rostogolit pe burtica, uitandu-se fix la mine, studiindu-ma cu o curiozitate nestapanita. In astfel de momente, parca nu clipeste. Cand a vazut ca am deschis ochii, a inceput sa rada si sa dea fericita din maini si picioare. Gata, la joaca :) Asa incepe ziua noastra: puiul mic ma trezeste, ne jucam, il trezeste cu chiuitul ei pe fratiorul mic si blond, apoi apare si pustiul blond mai mare sa-i spuna buna dimineata si sa o rasfete. Atat de mult se bucura cand ii vede :)
Azi a venit bunica pe la noi si a „rapit-o” pe micuta la o giugiuleala cu gangureli fericite, timp in care am pregatit rapid un desert delicios – after eight brownies si o limonada racoritoare cu capsune si menta proaspata. Nu prea am intrat in bucatarie in ultima saptamana, incercand sa-mi canalizez energia spre proiectul surpriza de care va povesteam. Multe planuri si idei care trebuie materializate, dar putin, foarte putin timp. Cat de mult imi doresc sa vad planurile concretizate. „If you can dream it, you can do it” (Disney). I can absolutely dream it ♥
 
 
Revenind la brownies cu menta, pentru provocarea secreta a Amei mi-a fost repartizat blogul Pasiune si culoare. La prima rasfoire a acestui blog, mi-au luat efectiv ochii doua retete de brownies care m-au incantat peste masura: o reteta cu levantica si una cu menta. Mmmmm, ciocolata cu lavanda… Ciocolata cu menta… Am ales pentru inceput brownies cu menta, dar am adaptat reteta pentru a obtine fudge brownies, adica o versiune mai carameloasa, absolut delicioasa. In afara adaptarii cantitatilor pe ici pe colo, principala modificare a fost utilizarea ciocalatelelor After Eight in locul ciocolatei negre. Aroma mentolata a ciocolatei si textura de fudge, de caramea moale, a miezului prajiturii au facut desertul irezistibil. Vorba baiatului meu mare si drag „Nu e bun, mami. E foarte, foarte bun”.  Pentru a taia din dulceata brownies-ilor (data viitoare voi pune mai putin zahar – ma gandesc sa incerc cu 150 g zahar brun), ce putea fi mai potrivit pe caldura asta, decat o limonada rece, cu menta proaspata si capsune. Da, aveti dreptate… Am o noua obsesie culinara. Menta mea draga :) Dar stati pe aproape, ca nu renunt la brownies cu levantica :)
 

 

After eight fudge brownies – brownies cu menta

Ingrediente

  • 360 g ciocolata (ciocolata cu menta)
  • 260 g unt nesarat (taiat cubulete)
  • 3 oua (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar brun (eu am folosit demerarra)
  • 3 lg Bailey's - crema de whisky
  • 5-6 ramurele de menta proaspata (rupte frunzele si taiate marunt)
  • 200 g faina
  • 1 lgt praf de copt

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Tapetam o tava cu unt si hartie pentru copt. Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 15x15 cm.
2. Topim la bain marie (deasupra unui vas cu apa fierbinte) ciocolata si untul, apoi lasam lichidul sa se raceasca putin.
3. Amestecam foarte bine cu mixerul ouale, zaharul, menta proaspata si crema de whisky, pana obtinem o crema pufoasa, albicioasa.
4. Adaugam ciocolata topita si amestecam usor, cu o lingura din lemn sau cu o spatula din silicon.
5. Amestecam faina si praful de copt, apoi o incorporam, amestecand usor cu lingura de lemn sau spatula.
6. Punem aluatul in tava pregatita si coacem prajitura in cuptor aproximativ 35-40 de minute. In functie de dimensiunea tavii s-ar putea sa fie nevoie sa adaptati timpul de coacere. Brownies trebuie sa fie coapte pe exterior si moi la interior. Se vor mai coace in tava. Lasam sa se raceasca in tava, apoi taiem prajitura si o servim.

 

 

Limonada cu menta proaspata si capsune

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 120 ml miere
  • 115 g zahar
  • 3-4 ramurele de menta proaspata
  • 500 ml suc proaspat de lamaie
  • 2 - 2,5 litri apa
  • menta proaspata
  • capsune proaspete, taiate in 4

Optional

  • cirese sau visine

Mod de preparare

1. Intr-un vas amestecam zaharul si 500 ml apa, dam in clocot si lasam sa fiarba la foc mic pana se dizolva tot zaharul. Stingem focul, adaugam menta si lasam sa se raceasca siropul. Cand se mai raceste adaugam si mierea, amestecam, apoi lasam sa ajunga la temperatura camerei.
2. Amestecam sucul de lamaie cu siropul, apoi adaugam cei 2 - 2,5 litri de apa. Daca e nevoie, mai indulcim putin limonada. Adaugam capsunele si menta proaspata (eventual visine sau cirese) si pastram la frigider. Servim limonada rece.