Ador sfecla… Imi place sa ma joc in bucatarie cu minunata ei culoare. Sa fie oare vreun efect hipnotic al culorii? Provoaca dependenta? :)  Beetroot risotto a fost delicios si nu pot sa uit expresia siderata/uimita/fericita de pe fata micutilor mei, cand au vazul un risotto rosu carmin in farfurie :).  Am in permanenta sfecla in frigider, pentru ca o comand la cosul – bio. O spal, o fierb bine, o curat si o pastrez intr-o cutie air-tight, in frigider. In aceste fel o pot folosi in orice moment, cu usurinta. Asa am pregatit in cateva minute delicioase combinatii cu sfecla: salata cu spanac, salata cu leurda si seminte de floarea soarelui, hummus si tian de dovlecei, sfecla cu iaurt, usturoi si marar… … In plus, este si power food. Cum sa nu-ti placa?

♥ continut bogat in calciu, fier, vitamina A, vitamina C, acid folic.
♥ sursa bogata de fibre, mangan, potasiu
♥ contine si fosfor, magneziu, vitamina B6.
♥ betacianina ii da frumoasa culoare, fiind un antioxidant puternic.
♥ studiile arata ca sfecla ar avea efecte pozitive asupra scaderii colesterolului, scaderii tensiunii, prevenirea bolilor cardiace etc.
Copiilor le place la nebunie salata de sfecla cu iaurt, de aceea m-am gandit sa pregatesc aceasta supa crema. Se serveste rece, cu marar verde. Perfecta pentru o zi calduroasa de vara…
O primavara frumoasa, ca un margaritar nepretuit… Cea mai frumoasa floare de primavara  ♥

supa crema de sfecla (1 of 1)-5

o sfecla medie
1 lg tahina (pasta de susan) + 1-2 lg suc de lamaie + 1 catel de usturoi + 1 cutie iaurt de baut (aprox 250 g) + 1 lg ulei de masline
Optional: marar, taiat marunt

Spalam bine sfecla sub jet de apa rece, o stergem cu hartie absorbanta. Pentru a pregati sfecla, fie o invelim in folie de aluminiu si o coacem o ora in cuptorul incins la 200 grade C, fie o fierbem 1 ora in multa apa; daca lichidul scade, completam cu apa fierbinte.

Cand sfecla este pregatita, o curatam de coaja, apoi o taiem cubulete. Punem intr-un blender sfecla, usturoiul, sucul de lamaie, putin ulei de masline, iaurtul  si pasta de susan.  Amestecam bine, pana se transfroma intr-o crema densa. Servim crema rece, presarata cu marar.

supa crema de sfecla (1 of 1)

supa crema de sfecla (1 of 1)-7

aprox 2 portii.