Curiozitatea mea legata de raw food a inceput cand am descoperit blogul Inei, muza mea raw :). Poze foarte frumoase, delicate, retete apetisante, life style… Am tot spus ca incerc, insa mi se parea foarte complicat si gaseam tot felul de scuze: nu am ingredientele, imi trebuie multe seminte, nu am germinator, nu am deshidrator, stai sa cumpar intai un blender ultra performant… Pana am realizat ca strop cu strop face siroi de apa si m-am hotarat sa incerc… M-am jucat de-a raw si mi-a placut la nebunie ♥ Pregatirea a fost super rapida si extrem de usoara. Doar asteptarea a fost dificila… Cine are rabdare? A fost cea mai ciocolatoasa tarta pe care am pregatit-o vreodata, perfecta chiar si pentru cea mai pretentioasa chocolate craving. Cea mai fresh tarta, cu avocado si capsuni, gust pur de fructe, minunat. Abia astept sa repet reteta cand apar capsunile romanesti… In cele din urma, pentru ca mai aveam un aluat (am avut aluat pentru 3 mini tarte – cu diametrul de 15 cm), am pus de toate. Eu ador mixul de ciocolata si avocado, imi plac la nebunie capsunile trase in ciocolata, iar aceasta tarta a fost de-li-cioa-sa.

Nu spun ca de azi am sa urmez o dieta stricta raw vegan. Nu cred in schimbarile radicale, peste noapte. Dar 100% va ocupa un loc foarte important in meniul familiei mele. Ce va aduce viitorul, vom vedea… Va tin la curent cu joaca de-a raw :)
 
Azi le pregatesc copiilor lapte de migdale, raw, delicios si aromat. Vreau sa pregatim impreuna si bombonele de cocos si susan sau curmale si migdale… Avem treaba… Imi place sa ma joc de-a raw, cu copiii, in bucatarie. xoxo Deli
PS: Inainte sa trec la pregatirea aluatului, am gustat migdalele… Rau am facut, pentru ca era cat pe ce sa raman fara aluat :) Sunt foarte, foarte bune inmuiate… Minunate… Ca masura de precautie, puneti cateva in plus, pentru rontaieli neprevazute :)

Aluat tarta

75 g fulgi de cocos, deshidratati, neindulciti
100 g migdale, puse la inmuiat peste noapte
80 ml ulei de cocos

Amestecam toate ingredientele. Presam aluatul in forma/formele de tarta. Punem formele la frigider, minim 4 ore.

Alb Negru – Tarta cu ciocolata

5715708568_627ddc1f42

Aluatul de mai sus
65 g cacao de foarte  buna calitate + 60 ml ulei de cocos + 120 ml sirop de agave + 1/2 lgt lecitina

5715708466_fd86619462

Incalzim foarte putin uleiul de cocos la bain marie, la foc foarte mic. Temperatura uleiului nu trebuie sa depaseasca 40 de grade Celsius pentru a ramane raw. Amestecam cacao, ulei de cocos, lecitina si sirop de agave.   Punem  crema de ciocolata in formele de tarta, peste aluatul foarte rece. Introducem la frigider, minim 1 ora.

Alb Rosu Verde – Tarta cu avocado si capsuni

5715143935_b5f750cde0

Aluatul de mai sus
1 avocado, copt, dar fara pete maronii + 4 lgt suc proaspat de lamaie  + 4 lgt sirop de agave + 1/2 lgt lecitina
250 g capsuni + 4 curmale tinute 10 minute in apa calda + 1 lgt lecitina + 1/2 lgt suc de lamaie

5715143401_e487e9687d

Amestecam intr-un blender pulpa de avocado, sucul de lamaie, siropul de agave si lecitina, pana obtinem un piure dens. Amestecam intr-un blender capsunile, curmalele inmuiate, dar bine scurse (atentie!  fara samburi), lecitina. Punem crema de avocado peste aluatul de tarta (rece), apoi crema de capsuni, dam forma dorita, introducem tarta la frigider cateva ore bune.

Alb Negru Rosu Verde

M-am jucat  cu toate cremele de mai sus: ciocolata, avocado, capsuni. Yummi raw ♥

5715708676_58b7330ba0

Nota: Pentru a raspunde unui comentariu pe care nu am de gand sa il postez, preparatele raw pot fi incalzite pana la maxim 40 de grade Celsius. De aceea se poate folosi deshidratorul. Cat timp nu este depasita aceasta temperatura, uleiul/untul de cocos ramane raw.  Incalzirea acestuia se face pentru a trece de la starea solida la starea lichida (necesara pentru pregatirea prajiturilor) . Incalzirea se poate face in deshidrator, deasupra unui bol cu apa calda sau la bain marie, o perioada foarte scurta (dureaza numai cateva secunde).