Dimineata, ciocolata calda si cozonac cu nuci aromate in Baileys ♥ La pranz, familia reunita, flori, pupici, glume, voie buna, vin rosu, drob, stufat, oua rosii & anchoiade, friptura de miel cu rozmarin, risotto de grau cu loboda, salata verde cu leurda si ridichi… Buuuun, dar mult… „Salvarea”? Un sorbet de champagne & grapefruit, Lebovitz’s style. Delicios, racoritor, adults only :)
5650598474_43d0f32254

330 ml Champagne
100 g zahar
625 ml suc fresh de grapefruit

Intr-un vas din inox incalzim jumatate din Champagne si zaharul, pana se dizolva complet zaharul. Luam vasul de pe foc,  adaugam restul de Champagne si sucul de grapefruit. Eu am folosit si pulpa fructului (nu am strecurat sucul).  Punem amestecul la frigider, pana devine foarte rece (eu l-am lasat peste noapte). Transferam amestecul in masina de inghetata si  urmam instructiunile producatorului.

Delicios, amarui, fresh… Adults only!

PS: Daca nu aveti masina de inghetata, dar aveti un blender foarte bun, foarte puternic (peste 1000 W), atunci puteti turna amestecul de grapefruit & champagne in tavi de cuburi de gheata si le puneti la congelator. Cand doriti sa serviti sorbetul, transferati cuburile inghetate  in blender si mixati foarte bine. Va avea mai mult aspectul unei granita, dar este bun si fresh :)