Minunata chocolate cake! Gust intens de ciocolata neagra, cremoasa si delicata ♥ Dupa ce m-am „luptat” cu cheesecake-ul cu zmeura si l-am vazut pus la rece, in frigider, pentru a doua zi, am simtit o nevoie incredibila de ciocolata. De mult doream sa pregatesc aceasta reteta :) Mie mi-a placut sa o servesc alaturi de o perfecta inghetata de ceai verde (reteta urmeaza) ♥
 
Prajitura cu ciocolata, fara faina

240 g unt nesarat, taiat cubulete + 350 g ciocolata (75% cacao)
300 g zahar brun + 4 lg apa
5 galbenusuri de ou
5 albusuri de ou + putina sare
cacao (cernuta)

Incingem cuptorul la 170 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda, cu diametrul de 18 cm (removable bottom).

Punem ciocolata si untul intr-un vas rezistent la temperatura. Intr-un alt vas topim zaharul si apa, amestecand, la foc mic, pana se obtine un sirop dens.

Turnam siropul peste ciocolata si amestecam cu grija, pana se topeste ciocolata.

Incorporam galbenusurile, pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare galbenus adaugat. Lasam crema de ciocolata sa se raceasca (temperatura camerei).

Batem cu mixerul albusurile de ou cu o picatura de sare, pana obtinem o spuma densa. Adaugam spuma de ou in crema de ciocolata si amestecam usor cu o spatula de silicon, pana la omogenizare.

Se toarna crema in tava pregatita in prealabil si se coace 50-60 minute in cuptorul incins. Prajitura este gata daca o scobitoare infipta in centrul prajiturii iese aproape uscata, cu usoare urme de firimituri ciocolatoase.

Se raceste complet in forma. Se indeparteaza forma, se pudreaza cu cacao.

Se serveste rece. Se pastreaza la frigider.

Prajitura cu ciocolata, fara faina

Delicioasa simpla, dar si cu zmeura sau creme fraiche. Sau my way, cu matcha ice cream ♥