De cand Yolanda a postat pe minunatul ei blog reteta de Creamy whole grain wheat with caramelised orange peels & coconut chips, m-am tot gandit la acest minunat mic dejun. Vineri am cumparat, in sfarsit, arpacas de la Plafar. Portocale, migdale, seminte de dovleac, apa de fleur d’oranger, cocos, seminte de tot felul, aveam. De cu seara am pus arpacasul in apa… Ce fain am adormit cu gandul la grau :)

Dimineata ma trezesc plina de avant si intru in bucatarie. Ma intampina baietii mei super fericiti ca mi-au facut o supriza. Au pregatit suc fresh de portocale. Din toate portocalele… Graul meu astepta linistit, dar portocale pauza. Cum nu ma dau batuta cu una cu doua, iar pustiul meu mic este mare iubitor de „acrituri”, am inlocuit portocalele cu lamai. Foarte bun si racoritor. Am respectat toti pasii pana la adaugarea semintelor, migdalelor, etc. Ei bine, tocmai atunci i-a apucat creativitatea pe pustii mei. Fiecare mi-a spus ce doreste adaugat in graul cald: au ales intre nuci, migdale, seminte de in, de dovleac, de floare soarelui, cocos, migdale si mar ras. Variatiuni pe tema data :) A fost un mic dejun sanatos, delicios, acrisor, foarte satios.
Plini de energie, dupa micul dejun am iesit la zapada. Super bulgareala ♥
PS. Repet reteta cu portocala si postez. Ma tot gandesc la portocala caramelizata de care povesteste Yolanda… Arpacas am. Portocalele… Le ascund :)

grau aromat (1 of 1)-4

1 cana de arpacas
sucul unei lamai
coaja fin rasa a 2 lamai
4 lg zahar brun + jumatate pahar apa
1 cana lapte de orez sau lapte de soia
2 linguri smantana dulce din cereale (de la Plafar) + 1 lg miere + 2 – 3 lg apa de fleur d’oranger
1 mar ras
2-3 lg migdale crude
La alegere: seminte de in, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, fulgi de cocos.

Punem arpacasul la inmuiat in apa rece, peste noapte. Dimineata schimbam apa si lasam graul inca 1-2 ore in apa.

grau aromat (1 of 1)

Punem la fiert  sucul de lamaie, coaja de lamaie, 4 lg zahar brun si jumatate pahar de apa (aprox 20 minute). Scurgem graul, apoi il punem peste siropul de lamaie;  adaugam laptele si lasam la fiert 10 minute, la foc mic, pana graul absoarbe laptele. Adaugam mierea, apa de fleur d’oranger, smantana dulce, migdalele si marul ras. Adaugam, la alegere, restul ingredientelor: seminte de in, de dovleac, de floarea soarelui, cocos, goji, stafide, nuci.

grau aromat (1 of 1)-8

grau aromat (1 of 1)-12

grau aromat (1 of 1)-3

grau aromat (1 of 1)-5

grau aromat (1 of 1)-6

grau aromat (1 of 1)-7

Delicios, acrisor, mic dejun minunat!
 

Versiune pdf pentru imprimanta: Grau aromat cu fleur d’oranger si migdale