Cand pregatesti un curcan de 7 kg pentru Craciun si-l servesti dupa platouri cu d’ale porcului (toba, lebar, caltabos, feluri si feluri de slanina, sunca, etc), salata alla russe, piftie, carnati de toate soiurile si sarmale, oricat de multi musafiri ai avea, sunt sanse mari sa ai leftovers… Si cat de mult imi place sa ma „joc” cu ramasitele de curcan :) Sa vedem:
– sandwichuri cu maioneza, muraturi, curcan sau cu cream cheese, rosii, rucolla, curcan
– salata mixta cu bucatele de curcan
– turkey pie
– bruscheta cu pesto si curcan
– pasta cu diverse + curcan si altele…
Sa incepem cu inceputul: fiului meu mic, cel care e inebunit dupa salate, (mai tineti minte?) ii era pofta de o salata. Bun, turkey salad, atunci sa fie! Si uite asa pregateam eu legumele, cand am dat peste baby spinach. Pe dulap asteptau cuminti niste migdale… In frigider, parmezan… Si daca as face un soi de pesto? Nu-i cu busuioc, nu-i cu seminte de pin, dar seamana si e delicios. Ok, trebuie sa recunosc ca am pregatit si salata, in acelasi timp :)
 
 

 
 
Ingrediente:
pesto: 3-4 linguri de migdale + 2 catei usturoi + 3-4-5 linguri de parmezan proaspat ras (dupa gust) + o punga de baby spanac + suc jumatate lamaie + ulei de masline
curcan (leftovers)
bagheta cu cereale + o picatura de ulei de masline
 

Am amestecat in blender (dupa o super bulgareala in curte, nu am avut rabdare sa pisez totul in mojar, de aceasta data) migdalele, usturoiul, parmezanul, uleiul de masline si sucul de lamaie, apoi am adaugat frunzele de spanac (bine spalate si scurse); am adaugat ulei de masline pana am obtinut consistenta cremoasa pe care o doream.

migdale, usturoi,

pesto de spanac & migdale

Am pus foarte putin ulei de masline la incins intr-o tigaie, am taiat felii o bagheta cu cereale si le-am „tras” in uleiul de masline pana s-au rumenit.

Am taiat curcanul cubulete. Am pus pesto de spanac & migdale pe feliile rumenite de bagheta si am presarat deasupra cubulete de curcan. Piper proaspat macinat. Gata!

Lejer, rapid, delicios