I love poppy flowers!!!

Iubesc macul…Poppy flowers… Florile rosii din lanurile de grau imi aduc aminte de excursiile pe care le faceam cu scoala, de opririle pe marginea drumului, de coronitele si buchetelele pe care la faceam cu drag si de care noi, fetele, eram tare mandre, de dezamagirea  pe care o simteam cand ajungeam acasa cu florile gata ofilite si nu aveam ce sa ii arat mamei…Pentru mine lanurile trebuiau sa fie pline de mac…O floare atat de frumoasa nu putea fi buruiana :)
Semintele de mac sunt alta poveste… Semintele de mac imi aduc aminte de vacanta de vara, de zilele petrecute la bunica mea. Cum dadeam iama in dulapul cu nuci si mac… Cum se prefacea ca nu ma vede…
Clatitele acestea cu mac sunt delicioase, chiar cele mai bune… Le-am descoperit in experimentele noastre de family breakfast de duminica dimineata. Reteta este din cartea mea favorita pentru acest subiect „Easy breakfast & brunch”. Le-am pregatit de multe ori, la cererea fanilor (kidz), jucandu-ne cu fructele (piersici zemoase, felii de portocale, zmeura) si adaugand, la sugestia fiului meu, sirop de artar sau de agave, ori zahar cu mirodenii (ca in reteta originala). Simply the best…clatite cu mac 5 (1 of 1)

150 g faina + 1/2 lgt praf de copt + 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
30 g zahar brun
60 g mac
1 ou
1 lingura sirop de agave sau miere
80 ml smantana
80 ml lapte
coaja de la o lamaie sau o portocala

Delicioase cu mascarpone, zmeura, piersici, portocale, sirop de artar sau agave, miere sau zahar spicy

Se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si macul. Separat, se amesteca oul, siropul, smantana, laptele si coaja de lamaie.  Se adauga mixtura pulbere si se amesteca foarte bine. Se incinge tigaia. Eu am folosit o tigaie pentru blinis (clatitute mici), dar se pot face in orice fel de tigaie. Se pune foarte putin unt sau ulei de floarea soarelui in tigaie, apoi  o lingura de aluat. Cand incep sa iasa bule prin clatita, se intorc pe partea cealalata.

clatite cu mac 5 (1 of 1)-2

Se servesc cu marscarpone si fructe (piersici, zmeura sau felii de portocale). Daca doriti sa fie putin mai dulci, atunci stropiti cu putin sirop de agave (am gasit la Bio good) sau sirop de artar (Bio good sau Mega Image), chiar putina miere. Puteti folosi si zahar vanilat sau zahar brun cu mirodenii scortisoara, cardamon, cuisoare, pus intr-o cutie etans si pastrat pentru sweet tooth cravings…