Pentru mine anghinarea  e delicioasa si fun ca finger food: se „smulge” fiecare frunza si se manca numai partea de langa baza, „tragand” cu dintii „carnea” anghinarii, dupa ce se „intinge” in dipping sos… Nu stiu cat de sugestiva e descrierea, insa e  foarte gustoasa anghinarea:)

 

2 buc anghinare mare  sau 4 mici

Sos: anchoiade (sos de ansoa) sau yogurt-mayonnaise vinaigrette

  • Se spala anghinarea. Se usuca pe hartie de bucatarie. Se taie coada, astfel incat anghinarea sa stea dreapta in steamer si in farfurie.
  • Se pune la fiert in steamer. Eu am un steamer metalic. Am pus apa la fiert intr-o cratita mare, cand a dat in clocot am pus steamerul, am asezat anghinarea, am pus capacul si am lasat la aburi, la foc redus, timp de 1 ora.
  • Atentie sa fie suficient de putina apa in vas, pentru a nu intra in contact cu anghinarea, dar suficient de multa pentru a nu se evapora inaintea finalizarii fierberii. Aceasta-i partea cea mai complicata:)
  • Se ia anghinarea de pe foc. Se lasa la racit (se serveste calduta, chiar rece), cu dipping sos.
  • In acest timp se pregateste sosul. Eu am ales 2 variante: un anchoiade cu mai mult patrunjel decat foloseam in trecut (si mi-a placut tare mult) si un vinaigrette Yoghurt-mayonaise (reteta din New York Times).

Enjoy!