O prajitura cu lamaie si mac absolut irezistibila ♥. Imi aduce aminte de copilarie, de bunici… Cat de fericita eram cand cotrobaiam prin sertarele bunicii si dadeam peste sacul cu mac :) Minunata reteta adaptata dupa Hummingbird bakery.  Delicioasa!
 
5597775670_7978ed47d9

85 g unt nesarat, la temperatura camerei + 245 g zahar + coaja rasa a unei lamai + 100 g seminte de mac
170 ml lapte
235 g faina + 2 tsp praf de copt + putina sare
3 albusuri de ou

5597775584_002ae36a2f

Incingem cuptorul la 170 grade C.  Tapetam o tava circulara (removable bottom) cu unt si faina. Amestecam bine untul, zaharul, coaja de lamaie si macul. Adaugam incet laptele, amestecand (consistenta nu va fi omogena). Intr-un alt vas mixam faina, praful de copt si sarea, apoi adaugam crema de mac, in 3 etape, amestecand bine de fiecare data. Razuim bine lateralele vasului pentru a  incorpora si eventualele depuneri. Batem albusurile de ou pana obtinem o spuma densa si adaugam peste crema de mac. Amestecam cu grija, cu mana. Turnam aluatul in tava pregatita si  coacem prajitura in cuptor 30 minute. Intre timp pregatim siropul de lamaie si-l turnam peste prajitura proaspat scoasa din cuptor.  Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o scoatem din forma, punem glazura de lamaie, afine si seminte de mac. Delicioasa!

Sirop de lamaie

1 lamaie (suc + coaja fin rasa); 50 g zahar; 100 ml apa

Amestecam apa, zaharul, coaja si sucul de lamaie  si lasam sa fiarba pana scade lichidul, capatand consistenta unui sirop.

Glazura de lamaie

sucul unei lamaie  +  250 g de zahar pudra

Amestecam foarte bine zaharul si sucul de lamaie, pana obtinem o crema consistenta, dar usor de turnat peste prajitura rece.

Delicioasa!