O tarta delicioasa! Cu ea sarbatorim inceputul toamnei, apoi sarbatorim Halloween, apoi sarbatorim… Orice ocazie este perfecta pentru aceasta tarta delicioasa :) Combinatia de migdale, dovleac si gem de caise este magica… Aluatul se pregateste foarte repede, insa trebuie racit bine. Am incercat sa-l intind uniform, ca la carte, dar am renuntat aproape imediat si l-am presat cu degetele in forma de tarta. Foarte repede, fara dureri de cap, la fel de bun ;)
 
tarta-cu-dovleac-6-2

 

Aluat pentru tarta

10 linguri unt, taiat cubulete, la temperatura camerei
1 lgt esenta de vanilie
210 g faina cernuta
40 g migdale, fin macinate
1 lg zahar
putina sare
2 galbenusuri (mari)
4 linguri apa calda

Se amesteca faina si migdalele. Se formeaza un crater in mijloc si se adauga zaharul, sarea, galbenusurile si untul. Se amesteca usor, pentru a se obtine aluatul. Se adauga si apa, continuand amestecarea. Atentie! Amestecat in exces, aluatul devine faramicios. Se strange tot aluatul intr-o sfera, se  infoliaza in folie de plastic si se pune minim 30 minute la frigider.  Dupa 30 minute se scoate din frigider si se preseaza cu degetele in forma de tarta. Se infoliaza in plastic forma de tarta si se pune la frigider, minim 30 minute.

 

Crema

500 – 600 g dovleac, fara coaja si seminte, taiat marunt
1/2 cup zahar pudra
1/2 cup unt nesarat, la temperatura camerei
3/4 cup migdale, fin macinate
2 oua mari, la temperatura camerei

La foc mic, se topesc 2 linguri de unt cu 3 linguri de zahar pudra, pana se dizolva zaharul. Se adauga dovleacul, se amesteca, aprox 10 minute. Se raceste dovleacul la temperatura camerei. Se bate restul de unt pana devine crema, se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi migdalele. Se amesteca bine de fiecare data. In momentul in care cuptorul este incins, crema pregatita, dovleacul racit, se scoate blatul din frigider, se pune crema de migdale, se pune deasupra dovleacul, apoi se introduce in cuptorul incins, aprox 30 – 35 minute.

 

Glazura

5 linguri gem de caise +  2 linguri apa

La foc mic, se dizolva gemul de caise si apa. Se pune peste tarta calda.

 

Delicioasa!