For English version, please scroll down: Vegan pancakes with mapple syrup and blueberries
 
Am pornit in cautarea clatitelor vegane perfecte. O prima incercare a fost absolut delicioasa, dar de nefotografiat, usor lipicioase, pastrandu-si greu forma, totusi inexplicabil de gustoase. Nu le-am postat, dar le pastrez pentru optimizare :) A doua incercare  a fost una mai romaneasca, cu apa minerala la greu, insa nu am fost mare fan al consistentei, nici al gustului destul de fad. Cea de a treia incercare a fost gustoasa, a avut mare succes, copiii savurandu-le pe nerasuflate. Am preluat reteta de pe blogul vegan yum yum  si am adaptat-o minim. Noi le-am servit cu sirop de artar si afine acrisoare, dar cred ca ar fi foarte gustoase si cu o crema ciocolatoasa de roscove (vegana/de post).
Cand mic dejunul se termina cu o imbratisare, atunci stii ca totul a fost perfect. „Te iubesc, Buratino!” ii spun eu micutului meu, cu gandul la Aventurile lui Buratino, simpatica papusa. „Si eu te iubesc, Burrata mea!” raspunde prichindel :) Se gandise micutul ca Buratino e un fel de diminutiv al faimoasei branzici de bivolita, delicioasa Burrata… Fiecare cu gandurile lui, punctul comun fiind imbratisarea :)
Oricum, continua cautarea clatitelor vegane perfecte. Va tin la curent. O zi frumoasa!
 

Clatite cu sirop de artar si afine – vegane/de post

Ingrediente

  • 120 g faina
  • 40 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt (bio)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 400 - 440 ml lapte de soia
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja fin rasa a unei portocale

Optional

  • sirop de artar
  • afine

Mod de preparare

1. Amestecam toate ingredientele, omogenizand bine, inclusiv eventualele depuneri de faina de pe fundul vasului.
2. Incingem o tigaie non-stick (de preferinta o tigaie ceramica), nu o ungem cu ulei, punem cate o lingura de aluat pentru fiecare clatita si le lasam la foc mediu pana apar bule pe suprafata aluatului.
3. Le intoarcem, le mai lasam putin, apoi le scoatem pe o farfurie fierbinte.
4. Pe masura ce pregatim clatitele, le suprapunem in forma de turnulete, pastrandu-le calde. Clatitele ar trebui sa aibe un diametru de maxim 3 cm.
5. Delicioase servite cu mult sirop de artar si afine acrisoare.

Nota

Putem folosi aluatul imediat sau il pastram la frigider si il folosim dimineata. Daca peste noapte aluatul se intareste, il amestecam bine cu putina apa minerala, pana obtinem consistenta dorita.

Reteta vegana/de post.

Aprox 6 portii.

Timp pregatire ingrediente: 10 minute

Timp total: 30 minute

 

 
Delicioase servite cu mult sirop de artar si afine acrisoare. Pofta buna!

Vegan pancakes with blueberries and maple syrup

Ingredients
120 g flour
40 g white flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 tbsp salt
400 – 440 ml soya or almond milk
2 tbsp oil
1 tsp vanilla essence
Zest of one orange
To serve
Maple syrup
Blueberries

Steps:
Mix well all ingredients. Heat a non stick pan, pour one tablespoon of batter for each pancake. Wait until small air bubbles form on the surface and turn pancakes on the other side. Serve hot, splashed with mapple syrup and blueberries.

Enjoy!