Aseara am avut o idee. O idee delicioasa, obsedanta. Bomboane raw vegane. Nu stiam exact ce si cum, cu ce si in ce forma, dar un lucru stiam sigur: trebuie sa fie cu lamaie si mac. Am pus la inmuiat cele 200 de grame de migdale care de multisor isi asteptau randul la vreun experiment savuros, apoi mi-am vazut de treaba. Stiam ca noaptea e un sfetnic bun si foarte des mi se intampla sa mi se cristalizeze ideile de acest fel in vis. Visul face ideea sa prinda contur. Visul se transforma in realitate peste noapte. Ador senzatia de implinire pe care o simt dimineata cand se intampla asa :)  De s-ar intampla mai des :)
Apus, noapte, somn, vis… Dimineata, cu un ceai verde in mana (apropo, v-am spus ca am mai mult de 1 luna de cand nu mai beau cafea? Yupiiiii), am luat un caiet si am inceput sa scriu reteta pe masura ce pregateam bomboanele. Inspiratia de moment si ideea din vis. Miracolul s-a produs. Bomboanele au fost exact asa cum mi le-am dorit. Usor acrisoare, aromate, usor crocante, sanatoase, mici si dragalase. Asa-i ca le incercati? Abia astept sa-mi povestiti daca v-au placut minunatiile mele, bomboane cu lamaie si mac ♥
 
 

Bomboane cu lamaie si mac – raw vegane

Ingrediente

  • 200g migdale crude (tinute la inmuiat in apa rece peste noapte, apoi maruntite in food processor, dar nu foarte fin)
  • 2 lg fulgi de cocos (macinati, astfel incat sa fie ca o faina)
  • coaja si sucul unei lamai (coaja fin rasa)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 4 lgt mac crud
  • 7 lg Sano Vita fiber mix (tarate de ovaz, in si psillium)
  • 4-5 lg unt de cocos (adus la temperatura camerei pentru a fi lichid)
  • 4-5 lg miere de salcam
  • mix de seminte Sano Vita (pentru a decora bomboanele)

Mod de preparare

1. Mixam toate ingredientele, formam bomboanele, le modelam cat mai rotunde, apoi le pastram la frigider. In prima faza mixul de ingrediente este destul de lichid, dar, la frigider, datorita taratelor de psillium si uleiului de cocos, va avea curand consistenta necesara.
2. Dupa minim 30 de minute, scoatem bomboanele din frigider si le mai modelam putin, pentru a obtine o forma cat mai rotunda, apoi le trecem prin mixul de seminte, presand usor. Pastram bomboanele la frigider pana in momentul servirii.
3. Simplu, rapid, delicios si sanatos. Pofta buna!

 

 

Autor: Eu sunt Beatrice, cake and party designer la Delicioasa Studio si food blogger pasionat de arome, culoare, fotografie, calatorii. Pe blogul meu, Delicioasa.com, scriu despre delicioase prajituri, experimente culinare inedite si calatorii de vis. Sunt mamica a trei puiuti adorabili. Pentru mine timpul petrecut in familie e prilej de sarbatoare. Cum altfel pot fi savurate delicioasele mele prajituri?  Bine ati venit!
 
.