„Intr-un final, totul va fi bine. Daca nu e inca bine, inseamna ca nu s-a terminat inca” (Ed Sheeran)  :) Prin urmare, nu s-a terminat inca :) 
A trecut ceva vreme de cand nu v-am scris. A, baiatul meu mai mare este chiar „mai mare”. Are 14 ani si este cu un cap mai inalt decat mine, iar eu am 1,75m ;) . De fiecare data cand trece pe langa mine se uita ostentativ in jos, foarte fericit si usor ironic, ceva la modul „haaaaaa, ce micuta eeeeesti!!!!”  I s-au latit umerii si devine barbatel. Se lupta cu mine non stop,  iar cand ma supar vine sa ma impace. „Hai mami, nu inteleg de ce te-ai suparat…”  Exista cineva care nu inebuneste cand aude „nu inteleg de ce te-ai suparat?” :) Ma intreaba in fiecare zi  „Did my voice brake?” Adica, daca i s-a „spart” vocea, sau, mai bine zis, daca a inceput sa i se ingroase vocea. Avem probleme de genul: „Mami, cum e sa fii inconjurat de atatea fete, dar inca sa nu iti fii gasit fata viselor” Hmmm, si eu, soacra soacra, poama acra,  ii zic ca are timp, sa  astepte… De ce atata graba? :)
Mijlociul, nebunatic si zapacit, usor suparat ca proaspata lui iubire a plecat din tara, dar optimist ca tocmai i-a trimis un email… Dragoste la distanta? Cred ca la 9 ani, poate functiona :)
Iar Lady S? O, Lady e o dulce! Blonda si carliontata, danseaza si canta toata ziua. Departe coditele la care visam, pentru ca nu ma lasa sa-i prind ceva prin par.  Am fost cu ea la gradina zoologica si cum vedea cate un animal, incepea sa cante cate o melodie cu animalul respectiv. Cel mai amuzant a fost la testoasa, cand a inceput sa cante si sa danseze „oac, oac, diridiridam”. Cum sa-i explic ca testoasa nu face oac? Pai, e o broasca, nu? spunea ea in limba bebeluseasca. Pai, chiar, cum face testoasa? :D
Seara, cand simte ca e obosita, ma ia in brate si spune „nani pui, mami. Nani pui.”  Sa culce mami puiul… Sa pupe mami puiul… Puisorii mei scumpi…
Pentru puisorii mei am pregatit dimineata o reteta absolut minunata pe care  am zarit-o zilele trecute pe un blog drag mie, A cozy kitchen. Atat de faina mi s-a parut ideea si prezentarea retetei, incat m-am hotarat sa reiau traditia micului dejun special, de weekend. Trebuie sa recunosc ca in ultima perioada nu am mai apucat sa gatesc si nici prea mare entuziasm nu am avut prin bucatarie. Am atat de multe retete si atat de multe idei pe care vreau sa le incerc si atat de putin timp… Vreau  timpul meu inapoi! :) Incercati merele acestea maine dimineata si veti fi incantate. Sunt delicioase! Vorba Adriannei, autoarea retetei: merele sunt inca crocante, nu devin moi, in perfecta armonie cu aluatul de clatite, cu aroma de scortisoara si nucsoara. Un mic dejun perfect pentru o dimineata de toamna, nu-i asa?  
 
 

 

 

Mere in aluat de clatite

Ingrediente

  • 240 ml lapte
  • 1 ou, mare
  • 30 g unt (topit si racit)
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1/2 lgt sare de Himalaya
  • 62 g faina integrala de grau, cernuta
  • 63 g faina alba, cernuta
  • 1 lg zahar brun
  • 2 lgt praf de copt
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara, proaspat rasa
  • 2 mere mari, taiate rondele de 3-4 mm grosime, cu semintele indepartate

Mod de preparare

1. Amestecam intr-un castron toate ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt, scortisoara, nucsoara si sare.
2. Intr-un alt vas amestecam laptele, untul topit, oul si esenta de vanilie.
3. Turnam mixul lichid peste cel uscat si amestecam usor, pentru a incorpora faina. Nu amestecam in exces, nu folosim mixerul.
4. Punem o tigaie la incins, o ungem cu putin unt, trecem rondelele de mere prin aluat, apoi le scuturam usor pentru a indeparta excesul de aluat si le punem in tigaie. Le lasam 1-2 minute, le intoarcem, iar cand devin aurii le scoatem pe farfurie. Repetam pasii. Eu am mai avut aluat ramas si am pregatit si cateva clatite simple. Daca doriti, puteti sa mai taiati inca 2 mere :)
5. Servim imediat merele in aluat. Noi le-am servit cu crema de mascarpone amestecata cu zmeura si putina miere, cateva afine rosii acrisoare si seminte mixte, doza extra de sanatate :)
Pofta buna!

 

 

 

Sursa foto cu mine si Lady S: Simona Dragan <3

 

SaveSave