Ne-am intors din vacanta noastra prin tara mai linistiti, cu doi baieti nerabdatori sa se intalneasca iar cu prietenii lor, dar cam suparati ca incep scoala, si cu o Lady S pusa pe fapte mari, cu 2 dintisori vigurosi, in permanenta agitatie – vrea sa stea numai in picioare, dreapta – dreapta, pregatita sa o ia la goana. Nici vorba sa mai stea singura in pat. In 3 secunde este jos. Burtica, spate, burtica, spate, gata! Inainte o lua numai spre stanga si am cumparat aparatoare pat pentru acea parte de pat. Ce sa vezi? A pornit-o la dreapta… Am prins-o in ultima secunda. Daca as mai fi avut timp sa o pozez… Inchipuiti-va o piticoata dormind, cu picioarele atarnand jos din pat, gata sa cada pe “salteaua” – pilota lasata preventiv la marginea patului. Toate astea intr-un 1 minut jumatate cat am indraznit sa fug pana la baie. Urmarea? Am comandat si a doua aparatoare pentru pat, de aceasta data pliabila, pentru a o putea lua cu noi cand mai plecam pe ici pe colo.
Primesc des intrebarea daca baietii sunt gelosi. Ce sa spun? A, baiatul meu mai mare, care in curand va implini 13 ani, este topit dupa S, ii tot spune ca a asteptat-o 9 ani, o tine mandru in brate, ii canta si o iubeste din tot sufletul. C, baiatul meu mic, 8 ani si jumatate, spune ca nu e gelos, dar anumite reactii ma fac sa cred contrariul. O ia la dans foarte energic, suficient cat sa ma impacientez ca ar putea stresa bebelusul, desi se pare ca e mult mai puternica si rezistenta decat cred eu. Se apropie de ea tiptil tiptil si se stramba zgomotos. Obisnuia sa se sperie S, dar acum se amuza. Ceva ma duce cu gandul la declaratia lui de dragoste din perioada cat S era in burtica: “Daca voi avea o surioara, o s-o iubesc tare mult, o s-o iau in brate si o s-o arunc ca pe o clatita”  Hmmm, cam pe acolo sa fie? In rest, sunt draguti si iubitori, uneori suparati ca ii rog sa stea putin cu ea pentru a reusi eu sa fac diverse lucruri. E normal. Au si ei propria lor agenda :) Intrebat micutul meu cum sta cu prietenele/fetele, a raspuns prompt: „Pfoaaaaaai!!! Anul asta…criza!!!” :)
Problema cea mai mare raman discutiile de genul: S ma iubeste mai mult pe mine. Ba pe mine. Ba pe mine, pentru ca sunt un frate mai bun. Si eu sunt un frate bun. Mie imi rade mai mult. Tu abia astepti sa te joci pe computer si nu te uiti la ea. Maaaaaaami, uite ce a zis A… La care reactia mea “responsabila” si “impaciuitoare” e, din pacate, “lasati-ma in pace ca am o gramada de lucruri de facut. Nu am timp si de prostiile astea!” Voi cum ati proceda?
Little Lady S nu are treaba cu discutiile de gen. Ii priveste, le zambeste, ii smotoceste, ii trage de par,  le gangureste, fara a se gandi pe cine iubeste mai mult. Eu ii iubesc pe toti trei din toata inima. Da, A, stiu ca citesti postarile mele :) Te iubeste mami din tot sufletul, scumpul meu. Si pe tine te iubeste mami, micutule petrecaret C.
Haideti sa ne indulcim cu o prajitura cu piersica si zmeura, frumoasa ca o zi de vara. Delicioasa langa o cana de ceai aromat, servita cu frisca proaspata, mixata cu mascarpone si o picatura de vanilie. Sa tot treaca vara astfel :) Foarte curand ma gandesc sa pregatesc prajitura aceasta cu prune, iar zilele acestea as vrea sa o incerc cu mix de fructe rosii, poate chiar cu pere. Experimentam :)
prajitura cu piersica si zmeura (1 of 1)-4
 

Prajitura cu piersici si zmeura

Ingrediente

  • 190 g Unt nesarat (la temperatura camerei)
  • 275 g Zahar brun
  • 6 Oua
  • 125 g Faina cernuta (eu am folosit faina integrala Slabesti mancand, dar puteti folosi faina alba)
  • 1 lgt Praf de copt
  • 2 lgt Ghimbir macinat
  • 2 lgt Scortisoaraa macinata
  • 400 g Faina de migdale (migdale crude macinate; daca folositi migdale fara coaja, prajitura iese mai alba)
  • 7-8 Piersici dulci (taiate in jumatate, fara samburi)
  • 150 g Zmeura (proaspata sau congelata)
  • 5-6 lg Zahar brun
  • 3-4 lg Zahar pudra
  • 1 lgt Esenta de migdale

Optional, pentru servire

  • Mascarpone
  • Frisca
  • Inghetata de vanilie

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 160 grade C. Tapetam o tava cu unt si hartie pentru copt. Eu am utilizat o tava cu diametrul de aprox 30 cm.
2. Amestecam bine, cu mixerul, untul si zaharul, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam esenta de migdale. Folosim o spatula de silicon pentru a incorpora orice depuneri de pe peretii vasului. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si faina de migdale; amestecam bine.
3. Turnam aluatul in tava, punem deasupra piersicile, cu partea taiata in sus, presaram cu zmeura, apoi cu zahar brun.
4. Coacem prajitura aproximativ 90 de minute. Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca, apoi o presaram cu zahar pudra.
5. Servim prajitura cu un ceai fierbinte sau o cafea, inghetata de vanilie, frisca sau mascarpone. Pofta buna!
peach cake (1 of 1)peach cake (1 of 1)-2

prajitura cu piersica si zmeura (1 of 1)-2

prajitura cu piersica si zmeura (1 of 1)-2

prajitura cu piersica si zmeura (1 of 1)-12

prajitura cu piersica si zmeura (1 of 1)-11
prajitura cu piersica si zmeura (1 of 1)-3