6 luni! La multi ani, iubirea mea draga! Nu imi vine sa cred ca au trecut deja 6 luni de cand puiul de om a venit pe lume. Raza mea de soare rade, gangureste, vrea sa se ridice, se joaca, studiaza imaginile cartilor. O bucurie de fetita ♥
sabina (1 of 1)
 
Cea mai noua distractie a ei  (OK, si a mea, trebuie sa recunosc) este diversificarea. Da, am inceput diversificarea, usurel, pas cu pas si, as putea spune, altfel. Am inceput diversificarea cu felii de piersica, mai tari, dar coapte, pe care le tinea la gurita si le „papa”,  de fapt, le sugea, morfolea cu un entuziasm disperat. De cand astepta pofticioasa sa se arunce in farfuriile noastre… :) In vacanta din Grecia pofticioasa mea mica a facut o pasiune pentru pepene rosu si galben. Nu exista mic dejun fara fructe. De fapt, nu a existat masa la care sa nu morfoleasca entuziasmata o bucata de fruct. In plus, am inceput sa bem apica din pahar direct, cate putin. Prinde paharul cu amandoua manutele si bea un pic de apica. Putin in gurita, putin pe rochita… Nu-i bai… Asa invatam. Sa nu va mai spun ca apuca tot si vrea sa guste din tot. Asa o pofticioasa! Intr-o zi, stand la plaja, savuram un virgin mojito si vorbeam cu draga nasica a lui Lady S.  Lady S statea confortabil in brate, toropita de caldura, la adapostul palariei ei cu boruri mari. Ca doar e o lady… :) Linistita, linistita, pana a fixat tinta. Radarul ei a fixat tinta pe paharul meu de virgin mojito si imediat l-a si apucat si si-a balacit limbuta printre frunzele de menta din cocktailul lamaios. Incearca numai sa o „desprinzi” de pahar… Ei, in cele din urma am reusit…
Zilele trecute am trecut la morcov. Piure de morcov delicios, morcov bio, fiert in aburi apoi facut piure in aparatul avent primit cadou de la sora mea (multzu’, sister). Reactia? Nu am cuvinte sa o descriu. Atatea strambaturi nu am vazut pe fata ei de cand s-a nascut. La un moment dat a strans gingiile tare-tare si nu ma mai lasa sa ii pun lingurita in gurita. A doua zi, parca a devenit mai putin „agresiva”, dar clar morcovul nu e in topul preferintelor ei. Sa vedem ce face azi :) Dupa ce introducem alimentele de baza unul cate unul, vom incepe sa le combinam. Va tin la curent cu progresul si strambaturile. Pana acum, piersica e campioana :)
Zilele acestea, din casa nu lipsesc piersicile. Acum nu mai sunt singura obsedata de piersicile zemoase si dulci de vara… Obsesia poate fi productiva, insa. Din kilogramele de piersici cumparate zilnic, am pregatit tot felul ce bunatati, care mai de care mai savuroase, numai timp sa am sa vi le prezint. De-ar avea ziua 48 de ore…
 
crumble de piersici cu busuioc (1 of 1)-22
Incepem cu um crumble cu piersici, busuioc verde si migdale, o minunatie aromata, foarte  usor de pregatit. Inspiratia? Un buchet enorm de busuioc primit de la sotul meu. Un buchet care mi-a inseninat sufletul si mi-a aromat casa.
crumble de piersici cu busuioc (1 of 1)-10
Crumble cu piersici, migdale si busuioc, delicios servit simplu sau savurat cu crema de mascarpone ori inghetata de vanilie. De vis!

crumble de piersici cu busuioc (1 of 1)-18

Crumble cu piersici, migdale si busuioc verde

Ingrediente

  • 5 piersici coapte (fara samburi, taiate bucati de aprox 1 cm)
  • 4-5 lg migdale crude (taiate bucati mari)
  • 5-6 ramuri de busuioc verde (frunzele taiate marunt)
  • 50 g zahar brun
  • 140 g faina
  • 80 g fulgi de ovaz
  • 125 g zahar brun
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 80 ml smantana sau iaurt
  • 80 g unt nesarat (topit, apoi usor racit)

Mod de preparare

1. Amestecam fructele, migdalele, zaharul brun si busuiocul si lasam la marinat 30 de minute.
2. Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
3. Amestecam (manual, nu cu robotul) fulgii de ovaz, faina, zaharul si sarea. Adaugam esenta de migdale si untul topit, amestecam usor, apoi incorporam smantana. Aluatul trebuie sa aibe un aspect faramicios, nu omogen.
4. Punem fructele intr-un vas pentru placinta, adanc, din ceramica, apoi le acoperim cu aluat. Coacem prajitura timp de 20-25 de minute in cuptorul incins.
5. Servim crumble-ul aromat fierbinte, fie simplu, fie cu inghetata de vanilie.

 

 
 

crumble de piersici cu busuioc (1 of 1)-12

crumble de piersici cu busuioc (1 of 1)-14

crumble de piersici cu busuioc (1 of 1)-16

crumble de piersici cu busuioc (1 of 1)-21

O vara frumoasa ♥
Cu drag,
Delicioasa

SaveSave