Scroll down for English recipe: Lavender raspberries cake with white chocolate
Gata! A venit vacanta cu trenul din Franta :) In prima lor zi de vacanta, baietii mei au stat prin casa, ca anesteziati, fara a avea dorinta de a face ceva. Parca au simtit o nevoie acuta sa leneveasca non stop :) Acum si-au mai intrat in ritm, se mai simte ceva energie vibrand prin casa, crescendo. Au cautat dvd-urile din vacantele trecute si m-au pus sa caut prin toata casa cablurile vechii camere de filmat pentru a se putea uita la filmulete. Banuiesc ca le e dor de duca :) Doar sunt si ei pui hoinari, obisnuiti sa alerge in vacante prin toata lumea. Anul acesta le-am spus ca vom incetini ritmul pentru a tine pasul cu nevoile si programul lui Lady S, dar au nevoie de ceva timp pentru a accepta. Poate tocmai de aceea prajitura aceasta cu levantica le-a placut atat de mult. Amintirea vacantelor in Provence, dealurile pline de vii, pinii parasol (umbrela), vilele tipic provencale, marea, plaja din Ramatuelle, anchoiade-ul, pestele Saint Pierre, sorbetul de levantica si violete, tarta tropeziana…
O prajitura delicios de aromata, presarata cu zmeura proaspata si floricele mov de levantica. Levantica mea frumoasa, proaspat culeasa. Inspiratia acestei prajituri? Lia, delicii pentru piele  ♥ M-a incantat propunerea Alexandrei, de a lasa inspiratia sa zburde, sa pregatesc ceva delicios pornind de la aromele naturale ale produselor ei. M-a incantat ideea unor cosmetice 100% naturale, cu ingrediente atat de delicioase incat iti vine sa savurezi cremele cu scones, dimineata, la mic dejun, in timp ce te mangaie razele soarelui. Gandeste-te la zmeura, mango, levantica, migdale dulci, ciocolata, vanilie, papaya, iasomie… Am folosit un ulei cu levantica – „Mangaieri de lavanda”, foarte relaxant si crema „Printesa Levantica”, cu un binevenit efect calmant. Testul cel mai „dur”, dar trecut fara probleme, a fost aplicarea pe tenul meu ultra sensibil, care imediat ce este scos din cele cateva creme pe care le tolereaza, devine rosu si iritat.  Se pare ca si tenul meu savureaza combinatia de levantica si vanilie ♥
 
Si pentru ca Lia ♥ lavanda si Deli ♥ lavanda, a rezultat o prajitura de poveste, o prajitura cu aroma de vacanta si dor de Mediterana. Zmeura proaspata, completand perfect dulceata ciocolatei albe, totul invaluit in aroma de levantica si vanilie… Ce iti poti dori mai mult de la o prajitura?
 
 
 

Prajitura cu zmeura, ciocolata alba si aroma de levantica

Ingrediente

  • 180 g unt nesarat (la temperatura camerei)
  • 180 g zahar brun (eu am folosit Demerarra)
  • 1/2 lgt flori de levantica (plus cateva flori pentru decor)
  • 3 oua mari
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 180 g faina (cernuta)
  • 400 g ciocolata alba
  • 300 g zmeura proaspata (200 g pentru aluat si restul pentru decor)

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Tapetam cu unt si faina o forma de prajitura, circulara, cu inel, cu diametrul de 16 cm.
2. Amestecam bine cu mixerul untul, zaharul si levantica, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si avand grija sa incorporam si eventualele depuneri de pe peretii si fundul vasului.
3. Adaugam faina si amestecam usor cu o spatula din silicon sau o lingura din lemn. Adaugam 200 g de ciocolata alba, maruntita, incorporam, apoi adaugam zmeura. Amestecam usor, pentru a nu zdrobi fructele.
4. Coacem prajitura timp de 50 de minute, o lasam sa se "odiheasca" 10 minute in tava, apoi o lasam sa se raceasca pe o tava grill.
5. Topim restul de ciocolata alba la bain marie, turnam ciocolata peste prajitura rece, presaram cu zmeura si flori de levantica si o servim cu un ceai delicios.
 
 
 
 
Pentru ca e soare, cer senin, vreme frumoasa, va propunem si un giveaway/cadou delicios: un ulei de masaj „Mangaieri de lavanda” si o crema „Printesa Levantica”. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati like paginii de fb Lia – delicii pentru piele, paginii de fb Delicioasa_comfort living, un share articolului acesta si sa-mi lasati aici un comentariu despre aroma care va duce cu gandul la vacanta si de ce.  Castigatorul cadoului va fi anuntat joi, pe paginile noastre de facebook, iar Alexandra va trimite cadoul prin posta (pe teritoriul Romaniei) :)
 

Lavender raspberries cake with white chocolate

  • 180 g unsalted butter (room temperature)
  • 180 g Demerara brown sugar
  • 1/2 lgt  lavender flowers + extra for decoration
  • 3  eggs
  • 1 tsp vanilla essence
  • 180 g flour
  • 400 g white chocolate
  • 300 g fresh raspberries (200 g for the cake and 100 g for decoration of cake)

 

  1. Preheat the oven to 180 degrees Celsius. Prepare a circular spring form (16 cm diameter),  brush the sides and bottom of the walls with a little butter and flour.

  2. Mix well the butter, sugar and lavender, until you obtain a cream. Add the vanilla and the eggs, one by one, making sure to scrape the sides and bottom of  the mixing bowl.
  3. Add flour and mix carefully with a silicon spatula. Add 200 grams of white chocolate, cut in little bites, then add the raspberries. Mix carefully. Bake the cake for 50 minutes, let it rest for 10 minutes, then let it cool on a wire rack. Melt the white chocolate over bain marie, pour it over the cooled cake, decorate it with fresh raspberries and lavender flowers.

Enjoy :)

SaveSave

SaveSave