Stiam de provocarea Amei inca din decembrie 2011, dar, datorita repausului impus in ultima parte a sarcinii, nu m-am incumetat sa particip. Luna trecuta mi-am luat inima in dinti, i-am trimis un email Amei, apoi  am asteptat cu sufletul la gura sa vad ce blog imi e repartizat. Ei bine, a fost sa fie La mama acasa. Dupa ce am rasfoit paginile blogului de cateva ori, m-am hotarat sa incerc ceva nou (pentru mine), simplu si rapid: Pizza saleuri. De mult, de foarte mult timp nu am mai mancat pateuri sau saleuri. Mi-am adus aminte cu cata pofta le mancam cand eram mici si cat de incantate eram cand ne aducea tata pateuri fierbinti cu branza sau ciuperci. Sa nu mai vorbesc de placinta cu branza sarata, savurata langa un pahar enorm de lapte batut… Ah, ce vremuri! :) Unde mai gasesti asa placinta (cu branza, carne sau varza) acum?
Toate bune si frumoase,  dimineata mi-am luat copila in brate, de fapt, in marsupiu, si am plecat la cumparaturi. Intre timp, aluatul de pateuri se dezgheta. S a fost tare cumintica in marsupiu, a dormit majoritatea timpului, iar cand s-a trezit, s-a uitat in jur, la tot ce era luminos si colorat. Ce sa cred? Ca-i plac deja cumparaturile? Se transmite genetic pofta de shopping? :) Daca da, sa stiti ca a mostenit-o de la tati :)
Cum regulamentul provocarii Amei ne permite sa improvizam, dar baza retetei sa fie cea de pe blogul tras la sorti, am ales sa folosesc prosciutto crudo organic, italian, mozarella si sos napoletana pentru paste, ba chiar si cateva masline Kalamata, pentru care, intre noi fie vorba, am o adevarata obsesie in ultima vreme.  Am intins aluatul, am pus mozzarella, prosciutto si cateva masline, am presarat putin oregano, dar exact cand a venit vremea taiatului si rasucirii saleurilor, S a inceput sa-si ceara papica. Cu tonul ei de soprana, normal :) Uite asa am facut pateuri din saleuri, ne mai avand timp sa le rasucesc. Au fost foarte bune si le-am devorat ca snack, relaxandu-ne in gradina. Acestea fiind spuse, va invit pe blogul Amei sa vedeti ce au pregatit fetele pentru provocare. Pofta buna!
 
P.S. Sunt tare curioasa cine a primit blogul meu :)

pizza pateuri (1 of 1)-3

„Pizza” pateuri

Ingrediente

  • 1 aluat pateuri (dezghetat, pastrat la rece)
  • 2-3 lg sos de rosii pentru pasta (eu am folosit Napoletana de la Barilla)
  • 1 pachet prosciutto crudo (organic, de la firma Golfera, taiat marunt)
  • 1 pachet mini mozzarela (de la "Galbani", taiata marunt)
  • 10 masline Kalamata (fara samburi, taiate marunt)
  • oregano uscat
  • 1 ou (usor batut)

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Tapetam o tava cu hartie pentru copt.
2. Punem in tava pregatita aluatul pentru pateuri, dezghetat, dar pastrat in frigider pentru a fi usor de manevrat.
3. Presaram jumatate din aluat cu sosul de rosii, mozzarela, masline si prosciutto crudo, apoi oregano uscat. Acoperim cu cealalta jumatate de aluat, presam bine pentru a scoate aerul. Daca aluatul este prea moale, il introducem din nou in frigider 15-20 de minute. Taiem pateurile in forma dorita.
4. Pensulam pateurile cu oul batut usor, apoi le coacem in cuptor aproximativ 25 de minute.

pizza pateuri (1 of 1)-7

pizza pateuri (1 of 1)-6

pizza pateuri (1 of 1)-5

pizza pateuri (1 of 1)-2

pizza pateuri (1 of 1)