„Deli, pe cand reteta? Inteleg ca-i teasing…dar pana cand??? :)”  Asa suna un comentariu  la fotografia acestor minunatii de brownies, fotografie postata pe pagina mea de fb, in albumul Teasing. Da, a reusit Andra, prietena mea de pe facebook, sa ma mobilizeze pentru a scrie mai repede reteta de brownies  raw vegan :)  Au inceput sa se stranga multe retete in draft. Puiuta mea micuta e mai „toleranta” la pregatit si fotografiat bunatati  in timp ce ea se odihneste in marsupiu, decat sa stau la computer sa scriu. Cred ca are un senzor care ii spune: Hei, mami s-a asezat la computer, e timpul sa facem putina „opera”. Revenind la brownies, acestea sunt foarte usor de pregatit si super ciocolatoase, de departe, cele mai bune brownies de post. Cel putin, pana acum. Mai am cateva retete de incercat, cateva retete care suna tare bine, dar pana atunci, Chai brownies sunt cele mai bune brownies de post. Super usor de preparat, nu necesita foc, gata in 2 timpi si 3 miscari, cu un gust intens de ciocolata. Ce ne putem dori mai mult? Atentie insa, trebuie savurate incet,  pentru ca, judecand dupa cantitatea de curmale din reteta, nu sunt tocmai dietetice. Reteta este usor adaptata de aici, superbul blog Greenkitchenstories.com.
Baietii mei care tin post (prin baieti a se intelege sot + baiat mai mare ♥) au fost absolut incantati de versiunea raw a acestor prajiturele si ma tot intreaba cand refacem stocul :) In curand, dragii mei.
In alta ordine de idei, padurea inverzeste usor, pomii sunt deja in floare, pasarile canta… Ce zi frumoasa de primavara! Am reusit sa mai plantez lavanda, dar parca tot as mai planta. Ador lavanda ♥ Acum va trebui sa astept cuminte 1 an sau 2, pana plantele mici si firave prind forta si incep sa infloreasca frumos, sa creasca tufe bogate si sa formeze gardul viu pe care mi-l imaginez eu. Lavanda ma duce cu gandul la vacanta si abia astept sa vina vacanta de vara sa plecam undeva la mare, la plaja, la soare. In echipa completa, sigur, cu bebitza mica langa mine. Sunt tare curioasa cum va reactiona cand va pune piciorusele in apa de mare. Baita i-a placut in primele zile, apoi, timp de cateva saptamani, a tot plans la baita de ti se rupea sufletul, nu alta. Putin ciudat pentru mine, cu atat mai mult cu cat baietilor mei le-a placut mult balaceala. Inca adora sa se relaxeze intr-o cada cu spuma :) In fine, putin stresata de plansul acesta, intr-o seara am luat-o in brate, fara hainute, am plimbat-o prin baie, am pupat-o non stop pe obrajori si pe caput, apoi, tot pupand-o, am inceput sa atingem apica, intai cu piciorusele, apoi tot corpul. Si uite asa, din pupic in pupic, a inceput sa dea din picioare si sa „inoate” atat de viguros, incat a scos dopul caditei si a inceput sa curga apa pe jos :) O mini inundatie, dar de atunci, ii place baita. Baietii mei dragi ma ajuta, pe rand, sa o spalam pe micuta. Sa-i vezi cum au invatat rutina si pregatesc prosopele, jucarii, creme etc :) Iubitii mei ♥ Toata lumea e fericita acum: lui Lady S ii place baita de pupici iar noi suntem happy ca nu o mai auzim plangand, pentru ca ni se rupea inima de durere cand o auzeam, sa nu mai spun de efectul naucitor asupra timpanelor noastre. O mini soprana :) Acum, sincer, cui nu i-ar placea o baie de pupici? :)
O primavara parfumata si o brownies ciocolatoasa ♥
 
 

Chai Brownies – raw vegan

Ingrediente

  • 400 g curmale (fara samburi, inmuiate in apa cateva ore, taiate marunt)
  • 4 plicuri chai (eu am folosit Yogy organic ayurvedic spice infusion with black tea)
  • 8 lg cacao raw (sau cacao de foarte buna calitate)
  • 2 lg seminte de in (proaspat macinate)
  • 4 lg ulei de cocos (pentru a deveni lichid, il punem intr-un vas, deasupra unui castron cu apa fierbinte)
  • 2 lg sirop de artar
  • 1 lgt vanilie pudra
  • 180 g migdale (macinate, dar nu foarte fin)

Mod de preparare

1. Punem toate ingredientele, mai putin migdalele, intr-un blender foarte puternic (1000 W) si mixam bine. Adaugam migdalele si framantam bine amestecul obtinut. Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, presam bine, apoi pastram brownies la frigider cateva ore. Cand sunt suficient de reci, taiem brownies patratele. Pastram prajitura la frigider.
 
 
Brownies delicioase, cremoase, super ciocolatoase, reci, aromate. Le-am servit presarate cu putina cacao, ba chiar am plusat putin, presarand pe cateva brownies piper rosu, fragute, petale de trandafir, zmeura, coriandru si vanilie, toate bunatatile din mixul de condimente Amor de la Sonnentor. Delicioasa ideea am avut… Chai brownies cu Amor :)  Pofta buna!