De ziua baietelului meu mic, sarbatoritul mi-a dat o „comanda” foarte clara: cupcakes cu vanilie si cream cheese frosting + muffins cu ciocolata si ricotta pentru colegii de la scoala si o prajitura lejera, de post fara strop de ciocolata, pentru familie, acasa. Sa fie cu lamaie si mac? intreb eu. Sa fie! raspunde micutul meu, topaind de fericire cum numai el stie :) Perfect!
Barbatelul meu  scump si dragut, mereu pus pe sotii, mereu pus pe joaca, mereu cu zambetul pe buze si topaind non stop, sensibil si finut, a implinit 8 anisori. 8 anisori de fericire :) Un pui de om pe care nu poti sta suparat, pentru ca stie sa iti descreteasca fruntea si sa te inveseleasca imediat. „Pupic, mami?” „Pupic, inimioara mea. Milioane de pupici!!! La multi ani! „
 
 
Pentru a putea fi savurat de toata familia, conform „comenzii”, cheesecake-ul cu lamaie si mac trebuia sa fie de post/vegan.  De data aceasta m-am inspirat din reteta Inei, adaptand-o in functie de preferintele noastre. Rezultatul a fost absolut minunat ♥ Am savurat un cheesecake delicios, lejer, aromat, racoritor, exact cum doream. Pregatirea este foarte usoara, necesitand insa ceva rabdare, timpul de asteptare fiind destul de mare: tofu si migdalele se lasa in apa rece peste noapte (eu le-am lasat peste 24 ore), iar prajitura gata pregatita trebuie sa stea cuminte la frigider tot aproximativ 24 ore. A aratat impecabil, decorata cu mac, stelute aurii si zmeura. Categoric  reteta intra pe lista de bunatati de saptamana viitoare, dupa ce refac stocul de ulei de cocos. Va recomand sa incercati acest desert savuros cu migdale, tofu, lamaie, miere crema de vanilie si fulgi de quinoa. Ingrediente sanatoase, prajitura satioasa, delicioasa. Pofta buna!

 

Cheesecake cu lamaie si mac – vegan/de post

Ingrediente

Crema cheesecake

  • 300 g tofu in saramura (tinut in apa 24 ore )
  • 2 cani migdale crude (tinute in apa 24 ore, apoi decojite )
  • 1/2 cana ulei cocos (foarte usor incalzit pentru a fi lichid)
  • sucul si coaja fin rasa a 4 lamai
  • 3 lgt lecitina granule
  • 3-4 lg miere crema de vanilie
  • 5 - 6 lg mac crud

Blat

  • 2 cani migdale crude macinate
  • 3 lg unt cacao (usor incalzit la bain marie)
  • 6 lg fulgi de quinoa

Mod de preparare

1. Mixam cu degetele ingredientele blatului (migdale macinate, unt de cacao si fulgii de quinoa), pana obtinem un amestec cu aspect de firimituri. Presam compozitia pe fundul unei tavi cu inel, pentru a obtine o baza solida pentru cheesecake.
2. Scurgem tofu si il faramitam usor. Scurgem migdalele si le decojim. Punem toate ingredientele in blender si amestecam bine, pana obtinem o crema omogena, densa.
3. Turnam crema in tava si pastram prajitura la frigider 24 ore (peste noapte).
4. Servim cheesecake-ul a doua zi, rece.

Nota

Am folosit miere crema de vanilie de la Kzarinne Bio Boutique, atat pentru gustul delicios, cat si pentru consistenta cremoasa.

Portii: aprox 8

Reteta vegana/de post.

 

 
Un cheesecake delicios, auriu si vesel, ca puiutul meu :) La multi ani, inimioara draga! ♥