Ce faci cand esti insarcinata in 31 de saptamani si te trezesti cu o pofta nebuna de ciocolata? Cel mai simplu desert ciocolatos? Corect! Brownies! Buuuuun, dar lucrurile se complica putin cand si puiului tau ii place ciocolata, insa tine post si nu te induri sa-l lasi sa se uite la tine cum mananci cioco… Ei bine, atunci pregatesti brownies de post. Mai am o reteta delicioasa aici, cu alune de padure (pup, Anca/Slowaholic, pentru reteta), dar am vrut sa mai incerc ceva: brownies cu nuci, banane si goji.  O picatura de soare a fost suficient pentru a-mi da forta sa ma incumet in bucatarie, chiar cand simteam ca ma sufoc de atata repaus si vine o depresie de iarna  :) Reteta fiind super simpla si rapida, in 15 minute am pus prajiturica la copt. O aroma ciocolatoasa a invadat casa…Mmmmm, ce miros  minunat!  Trebuie sa recunosc ca cel mai dificil a fost sa astept sa se raceasca bine brownies, pentru a le taie si a le testa. Desi, intre noi fie vorba, imediat ce le-am scos din cuptor a aparut sotul meu care a bagat lingura in tava :) Cine rezista ciocolatei?
Am adaptat reteta de Vegan chocolate fudge brownies, reteta care de multisor imi facea cu ochiul.  Am obtinut niste brownies vegane/de post ciocolatoase, foarte cremoase, dulci numai atat cat trebuie, dar surprinzator de lejere, cu nuci si goji. Minunate! Pofta buna!
 
 
 

Brownies cu nuci, banane si goji

Portii 10-15 bucati
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 20 minutes
Total time 35 minutes
Dietary Vegan
Meal type Dessert
Region international
Website Delicioasa.com
Brownies vegane/de post ciocolatoase, foarte cremoase, dulci numai atat cat trebuie. In plus, sunt surprinzator de lejere - Delicioasa.com

Ingrediente

  • 265 g faina (pentru patiserie, cernuta)
  • 35 g faina alba (cernuta)
  • 480 g zahar brun
  • 2 lgt praf de copt bio (fara aluminiu)
  • 1 lgt sare
  • 150 g cacao (de foarte buna calitate, cernuta)
  • 90 g ciocolata neagra (peste 75 la suta cacao, fara lapte, taiata bucati mici)
  • 120 ml ulei de masline
  • 360 ml apa
  • 4 lg otet de mere
  • 1 banana mare, foarte coapta (cu cat e mai coapta, cu atat gustul de banana al brownies va fi mai putin pronuntat)
  • 100 g nuci (taiate marunt)
  • 3 - 4 linguri goji berries

Mod de preparare

1. Pregatim o tava, tapetand-o cu ulei si hartie pentru copt.
2. Incingem cuptorul la 170 grade C.
3. Amestecam faina, zaharul brun, sarea, cacao, praful de copt si ciocolata neagra.
4. Amestecam bine in blender apa, uleiul, banana si otetul de mere.
5. Turnam mix-ul lichid peste cel uscat si amestecam cu o lingura de lemn, pana incorporam faina, evitand amestecarea in exces.
6. Adaugam nucile si goji.
7. Turnam amestecul in tava si coacem prajitura in cuptor aproximativ 20 minute.
8. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava, apoi o pastram la frigider minim o ora. Taiem prajiturelele si le servim reci, la o cafea sau un ceai cald.

Nota: Poate ati observat ca in ultimul timp am folosit faina „Slabesti mancand” in retetele de prajituri. Nu am vreo obligatie fata de aceasta firma si nu ii promovez special produsele. Pur si simplu am cautat solutii pentru a inlocui faina alba si am observat ca aceasta faina este usor de utilizat fara alte adaptari. In mod normal, utilizarea unei faini integrale necesita modificarea cantitatii de lichid din reteta, ori eu nu am foarte mult timp pentru experimente in bucatarie in ultimul timp. Peste cateva luni, voi incerca si alte solutii.