Multe prune, timp putin si o pofta nestavilita de desert… Pofta pustilor mei, nu a mea :) Ce sa pregatim rapid si delicios? O galette cu prune si crema de migdale, usor de pregatit si super rapida. Pustii mei au fost super incantati, atat de incintati incat n-a fost chip sa fotografiez produsul finit… Atat de crancena a fost batalia pe galette :) Galette cu prune si crema de migdale (frangipane), ce poate fi mai minunat! O toamna frumoasa ♥
 
6245986822_292d834b08_o

 

1 aluat de foietaj, dezghetat
500 g prune, fara samburi, taiate felii
miere de salcam
50 g zahar alb
40 g unt nesarat, la temperatura camerei
1 ou mare
1/2 lgt esenta de vanilie
45 g migdale macinate fin
1 lg faina

Dezghetam  aluatul foietaj si il taiem in 6 bucati egale, apoi le transferam pe o tava tapetata cu putin unt si hartie pentru copt. Pregatim crema frangipane: amestecam bine zaharul si untul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam oul  si esenta de vanilie, ametecand bine, apoi incorporam migdalele macinate si faina.  Impartim crema frangipane pe aluat, avand grija sa nu atingem/acoperim marginile. Lasam un spatiu de minim 5 mm liber. Pastram aluatul la rece pana pregatim prunele.

6245986922_bec40b1283_o

Incingem cuptorul la 200 grade C. Spalam si stergem bine prunele, le scotem samburii, apoi le taiem felii. Punem feliile de prune peste crema de migdale, pensulam cu miere de salcam (numai prunele, nu aluatul), lucrand cat putem de repede, apoi coacem galettele in cuptor 15 minute. Servim imediat.

Delicioase atat simple, cat si cu mascarpone sau inghetata. Poate chiar un strop de frisca. Usor si rapid. Pofta buna!