Am lasat in urma uraganul Katia :) Am petrecut cateva zile de poveste in Londra, o vreme neasteptat de calda. Ieri dimineata deschid ziarul si … surpriza! Uraganul Katia urmeaza sa „atace” Marea Britanie. Nu s-ar fi spus… Cerul era senin, soare, putin vant, dar nimic spectaculos. Nu tu pregatiri de furtuna, nu tu geamuri protejate, nimic din ce imi imaginam eu ca ar presupune un asemenea impact. Poate stiu ei cu certitudine ca va ocoli Londra :) Oricum, dupa o dimineata de poveste, plimbare in Hyde park, lenevit pe sezlonguri in parc, admirand lebede si ratuste, a urmat o ultima tura prin Harrods, apoi un lunch delicios la Amaya, restaurantul indian despre care v-am mai povestit aici. In sfarsit, pornim spre aeroport si reusim sa ne imbarcam, pe ultima suta… Gata gata sa pierdem avionul si sa „prindem” uraganul :) Cand eram mai relaxati in avion, semi-adormiti,  au inceput niste turbulente adevarate, cu goluri de aer si zdruncinaturi. Pustiul meu mai mic, la prima experienta „furtunoasa” in aer, a inceput sa planga instantaneu, iar eu, „viteaza” foc, am trecut rapid pe comfort mood, lansand „operatiuni” de calmare… Din fericire, pilotul s-a descurcat de minune si restul zborului a fost fara alte evenimente nedorite. Puiul meu a adormit linistit. Am rasuflat usurata cand am aterizat. Noroc ca memoria mea sterge automat toate amintirile legate de turbulente, pentru ca altfel nu as mai zbura cu avionul vreodata. Ce bine ca am memorie selectiva :)
In fine, acum suntem acasa, bine sanatosi. Am inteles ca ne asteapta cateva zile cu temperaturi peste 30 de grade. Probabil ca inca am putea sa ne mai rasfatam fara probleme cu inghetata si sorbet, insa sunt prea nerabdatoare sa va prezint o banana bread minunata pe care am pregatit-o inainte sa plec, intr-o dimineata de toamna adevarata, racoroasa. Delicioasa cu mascarpone si dulceata de cirese amare ♥ Bine v-am regasit!
 
6138878793_987e0088d8
 

100 g stafide + 4 linguri brandy
125 g unt nesarat (topit, apoi lasat la racit)
4 banane foarte coapte (transformate in piure cu ajutorul unei furculite)
125 g zahar brun
2 oua
175 g faina, cernuta + 2 lingurite praf de copt + 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
100 g fulgi de cocos

Incingem cuptorul la 170 grade C. Pregatim o tava pentru chec, tapetand-o cu unt si hartie pentru copt. Incalzim brandy-ul si stafidele, apoi le lasam la infuzat aprox 30 minute. Topim untul, la foc mic, fara a-l incinge foarte tare, apoi il lasam la racit.

Amestecam bine zaharul si untul topit, apoi adaugam piureul de banane si ouale. Separat amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul.  Adaugam faina peste crema de unt si amestecam. Scurgem stafidele.  Incorporam stafidele si fulgii de cocos, amestecand cu o spatula din silicon.

Turnam aluatul in tava pregatita in prealabil. Coacem banana bread aprox 50 minute. Lasam prajitura sa se raceasca in tava cateva minute, apoi o rasturnam pe o tava grill si o lasam la racit.

Delicioasa servita cu mascarpone si dulceata de cirese amare sau dulceata de caise. Pofta buna!

SaveSave