Am lipsit o saptamana. Absenta motivata. Mediterana, soare, nisip auriu… Ziua mea, pe 13 Iulie, a debutat „furtunos”. Pupaceli si smotoceli de puiuti scumpi si pretiosi, care mi-au cantat „La multi ani”, culminand cu un mare „hit” interpretat (adaptat) de pustiul meu mai mic, mare fan Madagascar (cartoons) „Happy birthday to you, you live in a zoo, you live like a monkey and  you look like one, too” :D Si sa te tii rasete :) Rasetele lor, ca eu nu am fost prea incantata la inceput :) A fost o saptamana in care am ales sa nu pun mana pe telefon, sa nu intru pe computer, desi l-am avut la mine, sa nu umblu cu aparatul foto prin restaurante, sa nu-i mai opresc pe pofticiosii mei din a-si savura delicatesele pana fac eu fotografiile… O saptamana fara DSLR, fara TV, fara computer, fara internet. Liniste… De fapt, sunet de valuri, adiere de vant, fosnet de frunze, umbra de platani si maslini centenari, aroma de levantica, soare, stele, luna plina, cea mai frumoasa luna plina… O saptamana cu tapenade, anchoiade, anghinare, girolles, fructe de mare, loup de mer si Saint Pierre, fougasse, pastis, rose, tarta tropeziana, fragute, ciocolata… Mmmmm, delicios :)
Acasa, mama m-a asteptat cu salata de vinete, ardei copti si telemea, mancarea mea preferata vara… Ce pofta mi-a fost si ce mult mi-au placut bunatatile mamei!!!
Pana reusesc sa ma mobilizez pentru a gati ceva, m-am gandit sa va scriu reteta de halva raw. Doar este Happy vegan Wednesday! :) Reteta de halva raw am „descoperit-o” din intamplare :) Acum ceva timp, am hotarat  sa pregatesc niste bombonici raw cu seminte si condimente… Toate bune si frumoase, mai ales ca atunci cand am gustat am avut surpriza sa descopar ca experimentul meu avea gust de halva. Buuuun! Un desert foarte simplu si usor, special pentru zilele prea calduroase :)
In privinta gatitului, am planuri marete, dar m-am obisnuit sa gateasca altcineva :) Sper sa-mi revin rapid :) Pupici si multumesc pentru sutele de mesaje de felicitare pe care le-am descoperit azi pe facebook. O vara de vis va doresc ♥
 
Halva raw
 
5957147023_b08a47572e

100 g susan crud
2 lg migdale
1/4 lgt allspice (ienibahar) macinat
1/2 lgt scortisoara macinata
1/2 lgt coriandru macinat
1/4 lgt esenta de vanilie
1/4 lgt mesquite meal (sincer, cred ca este OK si fara)
4-5 lgt  sirop de agave

Reteta este foarte simpla si bombonicile sunt delicioase si super satioase: macinam in rasnita susanul si migdalele. Amestecam pulberea astfel obtinuta cu mirodeniile si siropul de agave, modelam bombonicile (cat mai mici, pentru ca sunt foarte satioase). Gata! Pofta buna!

P.S. Eu am avut nevoie de o portie mare de pepene rosu dupa 2 bombonici :)

5957147653_4bd89b26ff

5957147321_0e056f8165