Yummi fish pie :)  Cred ca pestele ideal pentru fish pie este codul. Aproape fara oase, carne alba, delicioasa. Un fish pie aromat, savuros. Pentru un lunch in familie, in week end. Copiii adora combinatie de peste si piure ♥

 

800 g peste alb (eu am folosit cod)
1 ceapa alba, mare, taiata marunt
100 ml vin alb + sucul unei lamai (medii) + 100 g unt taiat cubulete
25 g unt + 150 g morcov si pastarnac (taiat marunt)
225 ml smantana dulce
1 1/2 lg mustar de Dijon + 5 lg ierburi aromatice (patrunjel, cimbru, marar)
1 kg cartofi + 2-3 linguri unt

Incingem cuptorul la 180 grade C. Fierbem cartofii si ii pasam, amestecandu-i cu putin unt (trebuie sa obtinem un piure consistent).

Intr-un vas de fonta asezam ceapa, pestele, apoi turnam  vinul si sucul de lamaie, presaram cubuletele de unt (100 g), asezonam cu sare si piper. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic aprox 20 minute.

Topim restul de unt intr-o tigaie, sotam morcovii si pastarnacul pana se inmoaie. Transferam (cu grija sa nu se sfarame) pestele din vasul de fonta intr-o tava pentru cuptor. Turnam smantana peste ceapa si lasam sa fiarba, fara capac, aprox 15 minute, pana scade sosul. Luam de pe foc. Adaugam mustarul. plantele aromatice, morcovii si pastarnacul. Asezonam.

Punem amestecul de legume si sosul peste cod,  apoi punem piureul de cartofi, acoperind cat mai uniform suprafata. „Aram” piureul cu o furculita (o suprafata mai rough).

Coacem fish pie in cuptor aprox 30 minute. Trebuie sa devina aurie.

fish pie (9 of 20)

Delicioasa cu o salata verde sau salata de sfecla.