Odata cu soarele, in sufletul meu s-a cuibarit dorul de calatorie… De vacanta… Aroma de scortisoara, cuisoarele si menta m-au dus cu gandul spre Orient… Zucchini umpluti cu orez aromat, parfum oriental delicios ♥

Zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)-3

 
 
 

2 zucchini mari + 1 vanata mica
2 lg ulei de masline + o ceapa medie
110 g orez + 2 lg stafide aurii + 2 lg seminte de canepa + 4 lg suc de lamaie
3 cuisoare (macinate) + 1 frunza de dafin (maruntita) + 1/2 lgt ienibahar (macinat) + 1/2 lgt scortisoara (macinata) + o legatura de patrunjel, taiat marunt + 2-3 lg menta proaspata, taiata marunt
250 ml apa fierbinte sau supa de legume
2  linguri zahar
sare si piper

Sugestii servire: Iaurt grecesc si menta proaspata

incingem uleiul si calim ceapa, apoi adaugam orez, stafide, canepa, 2 lg suc de lamaie, cuisoare, dafin, ienibahar, scortisoara, patrunjel, menta, sare si piper. Tinem pe foc 5-6 minute, amestecand.

zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)-9

Taiem zucchini si vinetele  in bucati de aprox 5 cm inaltime; cu o lingurita scoatem miezul (semintele), pentru a face loc pentru umplutura. Atentie sa nu „perforam” baza legumelor.

Zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)

Asezam zucchini si vinetele intr-o cratita, punem umplutura in fiecare bucata, turnam (cu grija, langa zucchini, nu peste ei) apa fierbinte/supa, 2 lg suc de lamaie si zaharul, dam in clocot apoi reducem focul, luam cate 1-2 linguri de lichid din cratita si turnam deaspra fiecarei bucati,  punem un capac si lasam sa fiarba incetisor, la foc mic, aprox 40 minute. Din cand in cand,  luam cu lingura sosul din vas si-l turnam peste umplutura.

Zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)-2

Zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)-4

Delicios simplu sau cu iaurt grecesc si menta proaspata.

Zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)-5

Zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)-7

Zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)-6

Zucchini umpluti cu orez aromat (1 of 1)-8