De cand am pregatit Graul aromat cu fleur d’oranger si migdale, ma tot gandesc la textura cremoasa a arpacasului… Ce  „experimente” sa mai incerc? Uite ce idee minunata am avut: risotto de arpacas cu minunata loboda si usturoi verde. Plus leustean. Imi place la nebunie leusteanul  :) si-l folosesc la orice, de la salata la ciorba. Senzational ca garnitura pentru friptura de miel, in locul „eternului” piure de cartofi.  Votat de copii pentru meniul de Paste ♥
Acest risotto poate fi savurat si simplu, fiind perfect pentru o masa de post.
 

risotto cu loboda (1 of 1)-5

 

2 cani de arpacas
1 ceapa medie, taiata marunt
2-3 linguri ulei de masline
7-8 cani supa de legume
1 cana vin alb (sau supa de legume)
3-4 legaturi de loboda, spalata si scursa bine
1 legatura usturoi verde, taiat marunt
1-2 legaturi leustean, taiat marunt
sare, piper proaspat macinat

Punem arpacasul in multa apa rece si-l lasam la inmuiat minim 10 ore, cel mai bine peste noapte. Dimineata schimbam apa si il lasam in continuare in apa rece. Inaintea pregatirii risotto, scurgem arpacasul.

Incingem intr-un wok uleiul de masline, calim ceapa pana devine moale si transparenta, fara a se arde. Adaugam arpacasul si  amestecam bine 2-3 minute. Stingem arpacasul cu vin alb, amestecam pana este complet absorbit.

risotto cu loboda (1 of 1)

Incepem sa adaugam supa de legume, cate un polonic, amestecand bine de fiecare data. Cand supa este absorbita de arpacas, adaugam un alt polonic. Continuam astfel pana se „satura” de supa :). Cand arpacasul este fiert,  adaugam loboda si amestecam 1-2 minute pe foc.

risotto cu loboda (1 of 1)-9

risotto cu loboda (1 of 1)-2

risotto cu loboda (1 of 1)-3

Transferam risotto intr-un castron, adaugam 3/4 din cantitatea de usturoi verde si leustean, asezonam, amestecam, apoi decoram cu restul de usturoi si leustean.

risotto cu loboda (1 of 1)-7

risotto cu loboda (1 of 1)-4

SaveSave